NIJE USIK

Fjuri otkrio najjačeg protivnika i iznenadio odgovorom

Nokautirao je ljude tako da su im se noge tresle, rekao je britanski bokser

Tajson Fjurij i Oleksandr Usik. AP

N. H.

jučer

Britanski bokser Tajson Fjuri (Tyson Fury, 36) u profesionalnoj karijeri je upisao 34 pobjede, uz po jedan neriješeni ishod i poraz.

Bolji od njega je bio samo Oleksandr Usik u martu, kada je podijeljenom sudijskom odlukom ujedinio sve titule teške kategorije. 

Međutim, Fjuri kaže da Usik nije najjači rival s kojim se borio, već je tu titulu dao Amerikancu Deonteju Vajlderu (Deontay Wilder).

Upravo je jedina neriješena borba bila s Vajlderom početkom 2018. godine, nakon čega su odradili još dvije u kojima je slavio "Kralj Cigana". 

- Bio je na svom vrhuncu kada smo se borili, bio je dinamitni udarač, onaj koga treba pobijediti. Napraviš li jednu pogrešku, gotovo je u bilo kojoj rundi, prvoj ili 12. Gledao sam kako nokautira ljude tako da su im se noge tresle na podu. Zastrašujući nokauti. Sažetak njegovih nokauta možda je i najbolji od svih.

Ulazeći s njim u ring nisam pomišljao na to da će me uspavati ili pogoditi svojim udarcima, samo sam razmišljao o tome kako moram boksati, kao i uvijek. Nikad ne razmišljam kako ću držati ruke podignute zbog nekog borca. Moje su ruke veći dio moje karijere bile dolje i tamo će ostati.

Nažalost, takav sam. Ako moram dobiti udarac u lice, dobit ću ga. Već sam ih puno dobio - izjavio je Fjuri, koji će 21. decembra imati revanš s Usikom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.