UFC 307

Video / Pereira brutalno nokautirao Rauntrija i odbranio titulu prvaka UFC-a

Pereira je nastavio svoju dominaciju i potvrdio zašto je prvak, dok je Rauntri pružio izuzetan otpor

Pereira: Treća odbrana titule ove godine. Platforma X

N. H.

prije 2 dana

U glavnoj borbi događaja "UFC 307" u Solt Lejk Sitiju, Aleks "Poatan" Pereira (Alex) odbranio je svoju titulu u poluteškoj kategoriji tehničkim nokautom protiv izazivača Kalila Rauntrija (Khalil Rountree)

Pereira je nastavio svoju dominaciju i potvrdio zašto je prvak, dok je Rauntri pružio izuzetan otpor uprkos snažnim udarcima i "velikoj šteti" koju je trpio tokom borbe. 

Od samog početka, borba je bila i više nego dinamična, što je i očekivano kad se uzme u obzir o kakvim je nokauterima riječ.

Rauntri je uspijevao držati distancu i nije djelovao prestrašeno ispred prvaka. Pereira je, s druge strane, koristio svoje ubojite "low kickove".

Brazilski prvak je uspio usporiti borbu i dovesti je na tempo koji njemu odgovaram, da bi zatim i počeo koristiti razorne udarce kako bi iznudio greške od Rauntrija.

U četvrtoj rundi, podigao je tempo i koristio brz i precizan džeb da nanese ozbiljnu štetu. Rauntri, sav u krvi, pokušao je uzvratiti, ali je Brazilac nizao udarce, dok je američki borac bio na ivici da padne u nekoliko navrata.

Sudija Mark Godard je pažljivo pratio akciju i na kraju odlučio prekinuti borbu kad je Rauntri pao pod naletom baraža udaraca.

Pereiri je ovo bila treća odbrana titule prvaka u svega šest mjeseci. 

Brazilac je trijumfom još jednom pokazao da je na vrhu UFC-a i da je samo nebo granica za njega u ovoj promociji.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.