OD 26.JULA DO 11. AVGUSTA

Cerić i Samardžić spremne za OI u Parizu: Ministarstvo kulture i sporta KS snažan oslonac i podrška

Džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić predstavljat će našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu

Cerić i Samardžić. KS

FENA

prije 2 dana

Bosanskohercegovačke džudistkinje Larisa Cerić i Aleksandra Samardžić predstavljat će našu zemlju na Olimpijskim igrama u Parizu, koje će biti održane od 26. jula do 11. augusta 2024. godine.

Olimpijske igre

Cerić, koja će treći put nastupiti na Olimpijskim igrama, i Samardžić, koja će prvi put predstavljati Bosnu i Hercegovinu na ovoj velikoj sportskoj smotri, ostvarile su norme za nastup, zahvaljujući svojoj izuzetnoj predanosti i talentu, te podršci Ministarstva kulture i sporta Kantona Sarajevo.

Ovim povodom, predstavnici Judo saveza Bosne i Hercegovine posjetili su resorno ministarstvo, kako bi ministru Kenanu Magodi zahvalili na kontinuiranoj podršci.

Trener i selektor Judo reprezentacije Branislav Crnogorac istakao je važnost ove podrške u ostvarivanju vrhunskih rezultata na međunarodnoj sceni.

Kvalifikacije 

- Kvalifikacije su jako zahtjevne. Prethodne dvije godine naši sportisti su se borili za ostvarivanje olimpijske norme. Ovi nastupi i teške pripreme iziskuju mnogo finansijskih sredstva. Posebnu zahvalnost dugujemo Ministarstvu kulture i sporta KS i ministru Magodi, bez čije podrške Larisa i Aleksandra ne bi mogle ostvariti vrhunske rezultate, niti ostvariti normu za Olimpijske igre - rekao je trener Crnogorac.

Ministar Magoda je naglasio veliki trud i zalaganje Judo saveza BiH, čime su Larisa i Aleksandra ostvarile kvalifikacije za Olimpijske igre.

- Nakon velikog broja kvalifikacionih turnira, naše djevojke su zasluženo ostvarile olimpijsku normu. Sav trud koji je uložen se isplatio i Olimpijske igre u Parizu su samo kruna napornog rada. Ministarstvo će nastaviti pružati punu podršku našim sportistkinjama, kako bi im omogućilo dostojanstven nastup i predstavljanje naše zemlje na Olimpijadi - poručio je ministar Magoda.

Larisa Cerić je izrazila svoj ponos zbog trećeg nastupa na Olimpijskim igrama, dok je Aleksandra Samardžić istakla svoju uzbuđenost zbog prvog nastupa na ovoj velikoj smotri, saopćila je Služba za protokol i pres KS. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.