BOKS

Šejla Biberović u polufinalu na Evropskom juniorskom prvenstvu u Sarajevu

Dok Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu nastavlja, svi pogledi će biti uprti u Biberović i druge takmičare i takmičarke iz BiH

Evropsko juniorsko prvenstvo. Bokserski savez BiH

FENA

prije 5 dana

Mlade reprzentativke Bosne i Hercegovine nastavljaju sa pozitivnim rezultatima na Evropskom juniorskom prvenstvu u boksu u Sarajevu. Danas je Šejla Biberović plasirala se u polufinale, nakon što je u muha kategoriji (do 50 kg) savladala Natašu Lučić iz Srbije.

- Ova pobjeda ima posebno značenje za boks u Bosni i Hercegovini, budući da nam je izuzetno važno da pošaljemo poruku o boksu kao sportu koji uključuje i koji je sport u kojem djevojke i djevojčice mogu ispuniti svoj puni potencijal. Uspjeh Biberović ne samo da oslikava njenu ličnu posvećenost i naporan rad, već pokazuje rastući talenat unutar bokserske zajednice Bosne i Hercegovine kod djevojaka. Ponosni smo na nju i hvala joj na ovom rezultatu, hvala njenim trenerima i porodici na podršci - poručuju iz Bokserskog saveza BiH.

Dok Evropsko juniorsko prvenstvo u boksu nastavlja, svi pogledi će biti uprti u Biberović i druge takmičare i takmičarke iz BiH u nadi da će dalje napredovati prema finalnim borbama na Prvenstvu, saopćeno je iz Bokserskog saveza BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.