LAS VEGAS

Usman slomio vilicu Kovingtonu i odbranio pojas u velteru

Sjajna borba i pobjeda Usmana. Agencije

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

15.12.2019

Kamaru Usman pobjedom nad Kolbijem Kovingtonom (Colby Covington) nakon sudijskog prekida u petoj rundi odbranio je titulu prvaka u velter-kategoriji u UFC-u 245. 

Bila je ovo prva odbrana titule za Usmana, koji nije na najbolji način počeo borbu. Kolbi je sjajno počeo meč i u prve dvije runde imao bodovnu prednost kod sudija. Vrijedi napomenuti da je u tom periodu zadao čak 80 udaraca.

Ključni trenutak desio se u trećoj rundi, kad je prvak zagospodario oktogonom. Prilikom jedne teške razmjene udaraca, Usman je žestokim krošeom slomio vilicu Kovingtonu i od tada je borba krenula na mlin prvaka.

Uslijedila je kanonada udaraca Usmana, mada treba istaknuti da se Kovington, i tako povrijeđen, nije predavao, a u nekoliko navrata je i uzdrmao prvaka.

Četvrta runda protekla je u dominaciji prvaka, a kraj je stigao u petoj.

Žestokim desnim krošeom Usman je pogodio Kovingtona da bi uslijedio žestok "ground and pound". Uspio je izazivač ustati, ali ga je Usman opet pogodio, nakon čega je sudija Mark Godard prekinuo meč.

Usman je nakon borbe rekao da ova pobjeda nije samo satisfakcija za njega, već i za cijeli svijet.

- Imam najjači um u diviziji i zato sam prvak. Najbolji sam i nastavit ću se poboljšavati. Planirao sam ga udarati 24 minute i onda ga završiti i to sam i uradio - kazao je Usman.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.