KRAJ TURNEJE

Jelena Rozga o koncertu u Sarajevu za "Avaz": Završavamo ovu prekrasnu priču u gradu emotivnih ljudi

Naveliko se pripremamo. Doći će svi moji dragi ljudi, kaže pjevačica

Rozga: Strašno je koliko se radujem. Instagram

A. Pehlivan

prije 3 sata 22 minute

Jelena Rozga, jedna od najpoznatijih hrvatskih pjevačica, stigla je u Sarajevo kako bi najavila svoj veliki solistički koncert koji će se održati 2. novembra u Zetri. Ovim koncertom završit će veliku regionalnu turneju "Minut srca mog“.

Tim povodom, jučer je održana konferencija za novinare na kojoj je pjevačica otkrila šta publika može očekivati te i kako se osjeća s obzirom na to da se datum spektakla sve više približava.

- Strašno je koliko se ja tome radujem i koliko sam uzbuđena. Naveliko se pripremamo – rekla je pjevačica.

Posebne emocije

Pjevačica je naglasila da će ovo biti iznimno emotivan koncert, kao i svaki koji je do sada priredila. Također, za nju je posebno važno što će te noći uz nju biti njeni bliski ljudi, a na prvom mjestu majka koja će joj pružiti podršku u Zetri.

Rozga: Strašno je koliko se radujem. Avaz

- Ovo je kao završetak jedne prekrasne priče, tako da će vjerovatno biti puno suza. Naravno, doći će svi moji dragi ljudi, i mama dolazi – objasnila je Rozga sa suzama u očima.

Slučajnost ne postoji

Specijalno za "Avaz“, Jelena Rozga otkriva zašto je turneju odlučila krunisati upravo u Sarajevu. Za svaki korak u životu postoji neki razlog, pa tako, kaže da se ni ova odluka nije desila slučajno.

- U životu ništa nije slučajno, pogotovo kod mene. Sarajevo je grad koji ja strašno volim i mjesto u kojem se dobro osjećam. 

Pjevačica priprema spektakl. Instagram

Na samoj konferenciji sam rekla da mi je žao što u ovoj turneji nisam uspjela napraviti koncert u svom gradu. Nažalost, zatvorena je Spaladium arena, a ovo što ja radim zahtjeva velike prostore. 

Tako da nemamo Split, ali imamo Sarajevo i završavamo ovu prekrasnu priču u ovom gradu emotivnih ljudi – ispričala je Rozga.

Uskoro nova pjesma

Iako je ovog ljeta publiku razveselila pjesmom "Lavica“, koja je za kratak period postigla veliki uspjeh, Jelena Rozga najavljuje još jedan novi projekt. 

Kako kaže, još ne zna kada će pjesma tačno izaći jer to zavisi od cjelokupnog tima, ali se iskreno nada da će to biti do kraja ove godine.

- Već sam snimila pjesmu. Ja nikada nemam mira, tako da sam već pripremila novu pjesmu – otkrila je pjevačica za "Dnevni avaz“. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.