KRALJ NARODNE MUZIKE

Šaban Šaulić bi danas napunio 73 godine: Za posljednji rođendan supruga mu priredila iznenađenje

Za Šabanov rođendan uvijek se okupljala porodica, a posljednji 68. koji je proslavio bio je za njih veličanstven

Šaban je 17. februara 2019. nastradao u saobraćajnoj nesreći. Instagram

E. Ag.

6.9.2024

Kralj narodne muzike Šaban Šaulić danas bi napunio 73 godine, a porodica će kao i svake godine, za svaki važan datum, izaći na groblje, upaliti svijeću i odnijeti cvijeće.

Za Šabanov rođendan uvijek se okupljala porodica, a posljednji 68. koji je proslavio bio je za njih veličanstven. Tada je od supruge Gordane dobio značajan poklon. Ona mu je kupila čamac vrijedan 3.000 eura, jer je volio da bude na rijeci u Krčedinu gdje je imao vikendicu. Pjevač je za svoj posljednji rođendan bio veoma uzbuđen, pa je rekao tada da se osjeća kao da ima 35 godina.

- Ja ne volim skupe poklone, ali eto ovo je velika stvar. Moram da se pohvalim da mi je žena kupila čamac, ni manje ni više, nego od 3.000 eura - istakao je 2018. godine Šaulić.

Supruga Gordana mu lupila čamac. Instagram

Podsjetimo, Šaban je 17. februara 2019. nastradao u saobraćajnoj nesreći na autoputu kod Bilefelda u Njemačkoj, kada je pri povratku sa nastupa u pjevačev automobil velikom brzinom udarilo vozilo kojim je upravljao Turčin Alsin Levent koji je bio pod dejstvom alkohola. Šaban je doživio srčani udar i preminuo je u bolnici, dok je njegov klavijaturista Mirsad Kerić bitku za život izgubio dan kasnije zbog teških povreda glave.

Nastradao u Njemačkoj. Facebook

Čovjeku koji je kriv za Šabanovu i Mirsadovu smrt određena je kazna u trajanju od tri godine i tri mjeseca, a pošto se Turčin žalio, sud je uvažio njegovu žalbu, te kaznu smanjio za tri mjeseca.
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.