NA KURSU PLESA

Tejlor Svift o napadu u Engleskoj: Šokirana sam, ne znam kako bih uputila saučešće porodicama djece

Njeni fanovi preko interneta su prikupili oko 93.000 KM za pomoć porodicama žrtava

Tejlor Svift. AP

E. Ag.

30.7.2024

Američka pjevačica Tejlor Svift (Taylor Swift) u utorak je reagirala na vijest da je u napadu na mlade fanove njene muzike na dječjem kursu plesa u sjevernoj Engleskoj troje djece nasmrt izbodeno, a nekoliko ih je u kritičnom stanju, napisavši na Instagramu da je užasnuta činom i u potpunom šoku.

Nakon zločina u pritvoru je završio 17-godišnji počinitelj zbog sumnje na ubistvo i pokušaj ubojstva u "Taylor Swift Yoga and Dance Workshopu" u Sautportu, organiziranom za djecu od 6 do 11 godina. Troje djece smrtno je stradalo, devetero ih je ranjeno, od kojih je šestero u teškom stanju, a kritično su i dvije odrasle osobe koje su pokušale zaštititi mlade žrtve.

Objava Tejlor Svift. Instagram

- Nakon jučerašnjeg napada u Sautportu u potpunom sam šoku i užasnuta sam. Radi se o sasvim maloj djeci na kursu plesa. Ni ne znam na koji bih način uputila saučešće njihovim porodicama - napisala je Svift na Instagramu.

Njeni fanovi preko interneta su prikupili više od 40.000 funti (oko 93.000 KM) za pomoć porodicama žrtava i za bolnicu u kojoj se neka djeca liječe.

Policija zasad navodi da je motiv napada nejasan, no ne traže više nijednog osumnjičenika.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.