BH. TURNEJA

Muzička magija Vlatka Stefanovskog i Miroslava Tadića očarala publiku u Sarajevu

Ovaj sjajni dvojac večeras je u Tuzli

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić. Društvene mreže

L. S. R.

9.6.2024

Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić u dvoranu Bosanskog kulturnog centra u Sarajevu donijeli su sinoć istinsku muzičku magiju. Ovo je bio nastavak bh. turneje, u okviru koje su održali sjajne koncerte u Mostaru i Zenici, a večras su u Tuzli.

Dvojac Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić, istaknuti gitaristi i majstori svog zanata, spojili su svoje virtuoznosti u sjajnom muzičkom putovanju.


Publika u BKC-u. Društvene mreže

Obojica muzičara imaju impresivne karijere i prepoznatljive potpise. Vlatko Stefanovski jedan je od najcjenjenijih gitarista u Evropi i šire, a njegove izvedbe uvijek su obogaćene strastvenošću i virtuoznošću. Miroslav Tadić, jedan od najuspješnijih muzičara rođenih u našoj zemlji, kao i Stefanovski, često istražuje različite žanrove i tradicije, te je njegova muzika oduvijek nadahnjivala publiku diljem svijeta.

Uspješna saradnja između Stefanovskog i Tadića započela je još 1998. godine, kada su zajedno realizirali album "Kruševo". Nakon toga uslijedio je veliki koncert u Sava Centru "Live in Belgrade". Virtuozni duo sarađivao je i s bugarskim kavalistom Teodosijem Spasovom u sklopu njihovog trećeg zajedničkog projekta.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.