PRIPREME PRED NOVU GODINU

Severina u posjeti Sarajevu: Od Sebilja do Ferhatovića stane cijeli jedan pasus života

Balašević je i rekao da je Sarajevo kao dijete - zaigrano, prostudušno i naivno, i takvi smo svi mi koji u njega dođemo

Severina posjetila Sarajevo. Instagram

Dž. V.

jučer

Severina je nedavno stigla u Sarajevo kako bi se pripremila za svoj novogodišnji koncert, ali i prošetala ulicama Sarajeva.

Pjevačica je na društvenim mrežama podijelila svoje uspomene na film koji je snimala u ovom gradu - "Duhovi Sarajeva". U opisu fotografija, izrazila je svoju ljubav prema gradu Sarajevu, a najljepše momente aparatom je zabilježila bh. fotografkinja Sanela Babić.

- Od Sebilja do Ferhatovića stane cijeli jedan pasus života. Ovdje sam trčala noću oko tri, četiri po kiši kad smo snimali "Duhove Sarajeva". Nigdje prije ni poslije takve sreće... Zato je Balašević i rekao da je Sarajevo kao dijete - zaigrano, prostudušno i naivno... I takvi smo svi mi koji u njega dođemo - stoji u opisu fotografija.

Film "Duhovi Sarajeva," koji je objavljen 2007. godine, režirao je Dejan Radonjić. Priča prati dvojicu prijatelja iz Sarajeva koji odlučuju obnoviti žičaru, a u njihove živote iznenada ulazi prekrasna studentica Olja, čiju je ulogu tumačila je Severina, dok su pored nje uloge ostvarili Davor Janjić (Tref), Enis Bešlagić (Pik), Dragan Jovičić (Omer) i Milan Palović (Faruk).

Severina će Sarajlijama i turistima prirediti spektakularni doček Nove godine. Uz nju, na trgu ispred Vječne vatre nastupit će i bh. pjevač Adi Šoše.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.