NAKON BROJNIH OPTUŽBI

Didijeva majka očajna zbog javnog linča: Moj sin nije čudovište kakvim ga predstavljaju

Tvrdi da su brojne optužbe za seksualni napad protiv muzičkog mogula „motivisane onima koji traže finansijsku dobit, a ne pravdu"

Dženis Kombs sa sinom Pi Didijem - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ag.

jučer

Dženis Kombs (Janice Combs), majka Šona Didija Kombsa (Sean Diddy), pojavila se u javnosti kako bi "odbranila" muzičkog mogula koji se suočava sa suđenjem za seksualnu trgovinu i reketarenje, kao i brojnim optužbama za seksualni napad.

- Srceparajuće je vidjeti da se mom sinu sudi ne zbog istine, već zbog narativa stvorenog iz laži - rekla je Dženis u izjavi preko svog advokata i dodala:

- Svjedočiti onome što izgleda kao javni linč mog sina prije nego što je imao priliku da dokaže svoju nevinost je bol koji je suviše nepodnošljiv da bi se izrazio riječima. Kao i svako ljudsko biće, moj sin zaslužuje da ima svoj dan na sudu, da konačno podijeli svoju stranu i da dokaže svoju nevinost.

Dženis se također pozvala na snimak na kome se vidi Didi kako bije svoju tadašnju djevojku Kesi Venturu u hotelu 2016.

- Nisam ovdje da prikažem svog sina savršenim jer on to nije. On je pravio greške u svojoj prošlosti, kao i svi mi - nastavila je u izjavi:

- Moj sin možda nije bio u potpunosti iskren o određenim stvarima, kao što je negiranje da je ikada bio nasilan sa bivšom djevojkom jer je nadzor hotela pokazao drugačije.

Dženis je također rekla zašto ona vjeruje da se Didi (54) nagodio sa Kesi Venturom van suda u novembru 2023. povodom tužbe za silovanje, seksualnu trgovinu i ponovljeno fizičko zlostavljanje.

- Ponekad se istina i laž toliko usko isprepliću da postaje zastrašujuće priznati jedan dio priče, posebno kada je ta istina izvan norme ili je previše komplikovana da bi joj se vjerovalo - rekla je ona i dodala:


- Zbog toga vjerujem da je pravni tim mog sina odlučio da "riješi" tužbu bivše djevojke umjesto da je osporava do kraja, što je rezultiralo efektom rikošeta jer je savezna vlada iskoristila ovu odluku protiv mog sina tumačeći je kao priznanje krivice.

Dženis je također stala u odbranu svog sina i povodom brojnih optužbi za seksualno zlostavljanje, kojoj se nedavno pridružilo 120 ljudi, među kojima je najmlađa žrtva imala svega devet godina.

- To što nisam potpuno jasna u vezi sa jednim pitanjem, ne znači da je moj sin kriv za odbojne optužbe i teške optužbe protiv njega - nastavila je ona:

- Mnogim pojedincima koji su neopravdano osuđeni i kasnije oslobođeni od odgovornosti oduzeta je sloboda ne zato što su bili krivi za zločine za koje su optuženi, već zato što se nisu uklapali u sliku onoga što ovo društvo smatra "dobrom osobom". Historija nam je pokazala kako pojedinci mogu biti neopravdano osuđeni zbog svojih prošlih postupaka ili grešaka.

Zato tvrdi da su optužbe protiv njenog sina „motivisane onima koji traže finansijsku korist, a ne pravdu“.

- Gledanje svijeta kako se šali i smije dok se život mog sina ruši pred našim očima je nešto što nikada neću moći da zaboravim - rekla je Dženis u izjavi.

- Zaista je mučno gledati kako se svijet okreće protiv njega tako brzo i lako zbog laži i zabluda, a da nikada nisu čuli njegovu stranu ili mu pružili priliku da iznese svoju odbranu.

Dženis tvrdi da su najnovije optužbe protiv Didija želja za „brzom isplatom“ od onih koji su vidjeli rezultat vansudskog poravnanja sa Kesi.

- Ove osobe su vidjele koliko je brzo pravni tim mog sina riješio tužbu njegove bivše djevojke, tako da vjeruju da mogu brzo da dobiju isplatu lažno optužujući mog sina. Lažne optužbe o seksualnom napadu sprečavaju prave žrtve seksualnog nasilja da dobiju pravdu koju zaslužuju - kaže Didijeva majka.

Ona u svom saopćenju odlazi i korak dalje i tvrdi da savezna vlada koristi „laži“ protiv njenog sina da ga „progoni“ i moli Didijeve fanove da mu pruže priliku da se odbrani, istakavši da je on ipak otac sedmero djece.

- Moj sin nije čudovište kakvom su ga prikazali i zaslužuje priliku da kaže svoju stranu. Mogu samo da se molim da doživim da ga vidim kako govori svoju istinu i da se opravda - zaključila je ona.

Didi je uhapšen 16. septembra na Menhetnu. On se izjasnio da nije kriv po optužbama za reketarenje, zavjeru, seksualnu trgovinu silom, prevarom ili prinudom i podsticanje prostitucije. Muzičar je, očekivano, negirao sve optužbe.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.