AMERIČKI REPER

Šokantan obrat: Pi Didi povezan i s ubistvom Tupaka?

Muzički mogul Šon Didi Kombs trenutno se suočava s optužbama za trgovinu ljudima i reketarenje

Didi tvrdi da ni na koji način nije povezan s ubistvom Tupaka. Instagram

E. Ag.

prije 2 dana


Američki muzički mogul Šon Didi Kombs (Sean Diddy Combs, 54) trenutno se suočava s optužbama za trgovinu ljudima i reketarenje, što je izazvalo zabrinutost za njegovu sigurnost iza rešetaka, dok se pored svega strahuje i da bi mogao postati meta nasilja unutar zatvorskih zidova zbog moguće osvete povezane s ubistvom Tupaka Šakura (Tupac Shakur) 1996. godine.

Nepoželjna osoba

- Ako si nepoželjna osoba za neku bandu ili grupu, uvijek će biti onih koji će se dodatno potruditi da ti naude. Niko nikada nije potpuno siguran ili izoliran. Didi strahuje da bi mogao nastradati u slučaju da završi u saveznom zatvoru kojim upravljaju bande, jer su zatvorski sistemu pod njihovom kontrolom – kaže Didijev advokat.

Ova situacija podsjeća na slučaj s američkim seksualnim prijestupnikom Džefrijem Epstajnom (Jeffrey Epstein), koji je preminuo u zatvoru 2019. pod sumnjivim okolnostima, a što je izazvalo špekulacije da su zatvorski čuvari možda bili umiješani u njegovo ubistvo. Njegova smrt dogodila se dok je bio u pritvoru zbog optužbi za trgovinu ljudima i seksualne zločine.

'Moguće je da će bande doći do Didija'

Izvori sada upozoravaju da bi Didi mogao doživjeti istu sudbinu, jer se nalazi u saveznom zatvoru kojim upravljaju bande. Didijeva povezanost s neriješenim ubistvom Tupaka Šakura i optužbe za seksualne zločine čine ga potencijalnom metom, što dodatno povećava rizik za njegovu sigurnost iza rešetaka.

- Bande su vrlo moćne, čak i u najsigurnijim zatvorima. Moguće je doći do njega, ali bi to zahtijevalo saradnju sa zatvorskim čuvarima, kao u slučaju Džefrija Epstajna – rekao je advokat.

Inače, Didi tvrdi da ni na koji način nije povezan s njegovim ubistvom. Tužitelji sarađuju s federalnim vlastima kako bi istražili njegovu povezanost s neriješenim slučajem.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.