TRAGEDIJA

Poznata manekenka pronađena mrtva u stanu: Zadobila više od 50 uboda nožem

Osumnjičeni muškarac priveden je na gradskom aerodromu

Kesarija Abramidze - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
E. Ag.

prije 5 sati 51 minutu

Poznata gruzijska transrodna manekenka Kesarija Abramidze (37) pronađena je mrtva danas u svom stanu u Tbilisiju, a prema informacijama ministarstva unutrašnjih poslova, izbodena je nasmrt.

Zadobila je više od 50 uboda nožem. Osumnjičeni muškarac po imenu Beka Jaiani (26) priveden je na gradskom aerodromu. Njeno ubistvo dogodilo se dan nakon što je parlament usvojio sporni zakon "o porodičnim vrijednostima i zaštiti maloljetnika", kojim se omogućavaju zabrane događaja povezanih s paradom i cenzura filmova i knjiga s LGBT sadržajem, prenosi Guardian.

Kako tvrdi Guardian, u Gruziji do porasta nasilja nad LGBT zajednicom dolazi otkako je desničarska partija Gruzijski san preuzela vlast.

Kesarija je bila jedna od najistaknutijih i najotvorenijih transrodnih osoba u Gruziji, koja je svoj put prema autentičnosti započela 2014. godine, kada je donijela hrabru odluku da promijeni spol.

Njena karijera se ostvarila kada je 2018. godine predstavljala Gruziju na međunarodnom takmičenju "Miss Trans Star International". Osim toga, Keserija je bila vrlo popularna da društvenim mrežama, posebno na Instagramu, gdje stekla više od pola miliona pratitelja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.