KRALJEVSKI BLOG

Princeza Beatris izjava ljubavi i neobjavljene fotografije za 4 godine braka

Princeza Beatris od Jorka i Edoardo Mapeli Moci proslavili su u srijedu četiri godine braka. Nikad viđene fotografije sa svadbe su objavili

Princeza Beatris sa suprugom. istagram

I. B.

19.7.2024

Kao i svakog 17. jula, Eduardo Mapeli Moci (Edoardo Mapelli Mozzi) se oglasio na svojim društvenim mrežama kako bi proslavio godišnjicu braka sa princezom Beatris od Jorka. 

Podijeljene su dvije fotografije sa njihovog vjenčanja prije četiri godine.

- Sretna 4. godišnjica braka ljubavi moja. Svaki dan je tako poseban sa tobom. Toliko te volim - napisao je na Instagramu.

Intimno vjenčanje

Kćerka princa Endrua i Sare Ferguson i Edoarda Mapelija Mocija poznavali su se već nekoliko godina prije nego što su započeli vezu. Njihova romansa je navodno počela nakon vjenčanja princeze Eugenije od Jorka, Beatričine sestre, sa Džekom Bruksbenkom (Jack Brooksbank), u oktobru 2018. godine, na koje je bio pozvan.

Dvije godine kasnije, 17. jula, vjereni par je rekao "da" tokom intimne ceremonije. Par je prvobitno planirao da se vjenča u velikom stilu u Londonu, u kraljevskoj kapeli u palati Svetog Džejmsa, prije prijema u Bakingemskoj palati.

Promjena planova

Pandemija ih je natjerala da promjene svoje planove i na kraju su se odlučili za privatnu ceremoniju u kapeli Royal Lodge u Vindsoru. Kraljica Elizabeta II, za to vrijeme sa suprugom princom Filipom, bila je u engleskom parlamentu. Za vjenčanje njena unuka je pozajmila bijelu haljinu koju je nosila šezdesetih godina prošlog vijeka, kao i svoju vjenčanu tijaru.Sljedeće godine, par je dočekao svoje prvo dijete, djevojčicu po imenu Sijena (Sienna), rođenu 18. septembra 2021. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.