POSRNULI GIGANT

Kod njih smo se svi oblačili, sad odlaze u stečaj

Uprava dobila saglasnost da pokrene stečaj

Varteks. Instagram

D. H.

6.7.2024

Varaždinska tekstilna kompanija Varteks, koja je u blokadi već gotovo 60 dana, odlazi u stečaj.

Sastanak u ponedjeljak

Predsjednik Uprave Karlo Koprek rekao je da će odluku o tome hoće li se otvaranje stečaja ubrzati ili će se dogoditi automatizmom donijeti radnici te je najavio sastanak u ponedjeljak.

Nadzorni odbor varaždinske tekstilne kompanije Varteks u petak je, s tri glasa za i dva protiv, dao saglasnost Upravi Varteksa, odnosno njenom jedinom članu Karlu Kopreku, da se pokrene stečaj.

Predsjednik Uprave Varteksa Koprek objasnio je za Hinu da odluku o podnošenju zahtjeva za otvaranje stečaja ne donosi Nadzorni odbor, nego Uprava ili FINA, dok Nadzorni odbor daje samo saglasnost Upravi da pokrene taj postupak, ako tako odluči.

"Varteks je s nadolazećim ponedjeljkom već preko 60 dana u blokadi, tako da više nema ni izbora. Nakon 60 dana blokade, FINA u određenom trenutku automatski podnosi zahtjev za otvaranjem stečajnog postupka", dodao je Koprek.

Čeka se odluka radnika

Kaže kako bi radnici, ako bi se čekalo da FINA provede postupak, u sljedećih mjesec-dva ostali bez primanja.

"Ja sam predložio Nadzornom odboru da se odobri pokretanje stečaja što prije i da ga pokrenemo sami, budući da smatram kako je to sada u najboljem interesu radnika i društva Varteks, kako radnici u međuvremenu ne bi ostali bez prihoda i kako ne bi izgubili cjelokupnu maloprodajnu mrežu", izjavio je predsjednik Uprave Koprek.

Kaže i da bi nakon što bi se otvorio stečaj Varteks ponovno od tih prihoda mogao redovno plaćati najmove prostora, gas, struju, plate, ali i sve ostale troškove, prenosi Index.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.