SKANDAL NE JENJAVA

Navodna Vilijamova ljubavnica : U fokusu i namještaj Rouz Hanberi

Živi na imanju iz 18. stoljeća u ruralnom području Norfolka

Rouz Henberi. IMDb

L. S. R.

21.3.2024

Pitanja oko stanja Kejt Midlton (Kate Middleton), koja se nije službeno pojavila u javnosti od decembra 2023., potaknula su niz teorija zavjere, uključujući oživljavanje dugogodišnjih nagađanja da njen suprug princ Viliajam (William) ima aferu s britanskom plemkinjom Rouz Hanberi (Rose Hanbury), markizom od Čolmondelija.

Njeni advokati rekli su za "Business Insider" da su glasine o nedopuštenoj romansi "potpuno lažne", no interes za markizom je narastao do neslućenih razmjera, a internetski detektivi počeli su "iskopavati" različite škakljive detalje, poput podrijekla njenog namještaja, piše "Time".

Naime, nakon što su nedavno ponovo kružile slike iz starijih priča u "Financial Timesu", "Vanity Fairu" i drugim medijima o Rouz i Houghton Hallu - imanju iz 18. stoljeća u ruralnom području Norfolka gdje ona živi sa svojim suprugom i njihovo troje djece - neki korisnici društvenih mreža posebno su obratili pažnju na određene komade istočnjačkog dekora, sugerirajući da su možda su možda opljačkani iz Kine tokom kasne dinastije Qing, na samom kraju 19. stoljeća.

"Luksuzni život Rouz, 'ljubavnice' princa Vilijama zapravo je došao iz Kine', glasi naslov objave od prošle sedmice na Xiaohongshu, kineskoj platformi društvenih medija nalik Instagramu. 

Prema toj objavi, ali i nizu drugih, vrlo sličnih objava na kineskim platformama društvenih medija kao što su Weibo i Douyin (kineska verzija TikToka), a na kraju i na TikToku, YouTubeu i X-u, Rouzin suprug naslijedio je sporni namještaj iz porodice Sassoons, čiji je on potomak preko svoje bake po ocu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.