TOP-INTERVJU

Aleksandra Radović za "Avaz": Iskrenost mi stvara dosta problema u životu

Čim stignem u Sarajevo, volim odmah posjetiti Baščaršiju

Aleksandra Radović. Arhiva

Razgovarala: Larisa Sarajlić - Ramović

23.4.2022

Aleksandra Radović nakon pune četiri godine družit će se s publikom u Sarajevu. Jedna od najpopularnijih pjevačica na ovim prostorima nastupit će 27. maja u Bosanskom kulturnom centru u Sarajevu, a dan prije održat će koncert u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosača u Mostaru.

Aleksandra je definitivno miljenica sarajevske publike i mnogi prepričavaju kako je jedne godine pred „Coloseumom“ bio dugačak red za koncert ove pjevačice, iako se u isto vrijeme igrala važna utakmica reprezentacije Bosne i Hercegovine.



Četiri godine

Ona nije jedna od onih javnih ličnosti koje daju intervjue kao na pokretnoj traci. Naprotiv, rijetki su i stoga smo ovom prilikom Aleksandru pitali mnogo toga – od karijere, privatnog života pa sve do njenih strahova, godina koje su ostale iza nje...

Nakon četiri godine ponovo dolazite pred sarajevsku publiku. Šta se u tom periodu dešavalo u Vašem životu?

- Najprije, teško mi je uopće povjerovati da je prošlo već četiri godine, djeluje mi kao da smo se nedavno družili na koncertu u Sarajevu. Eto, posljednje dvije i po godine, kao i svi ostali, prolazila sam kroz ovu pandemiju koronavirusa. Mada, u profesionalnom smislu jeste, jer je moj novi album "Predvorje života" izašao 14. februara 2020., neposredno prije izbijanja pandemije. Ali zbog toga nisam uopće imali prilike da pjesme s novog albuma pjevamo uživo. Ljudima je to bilo značajno, jer su uglavnom svi bili u svojim domovima, pa su imali prilike, kada već nema koncerata, da bar čuju nove pjesme. To sve skupa nije nešto omelo sam album, da se neke pjesme brzo izdvoje i da postanu hitovi i to me mnogo raduje. Ali i za mene je ovo bio veoma čudan period, kao i za sve druge.

Aleksandra Radović. Arhiva

Predvorje života

Da se vratimo koncertima u Sarajevu i Mostaru. Šta donosite publici ovog puta?

- Donosim pjesme s novog albuma "Predvorje života" napokon uživo – „Ne hvala“, „Živim bol“, „Gde ćeš ovu noć“ i ostale koje su se jako lijepo primile i zavrtjele od izlaska albuma. Stižem sa punom postavom svog benda i s novom koncertnom set listom, koja uključuje neke stare pjesme koje odavno nismo slušali, s novim pjesmama koje do sada možda nisu bile na repertoaru, tako da vjerujem da će oba koncerta biti potpuno novo muzičko iskustvo i da ćemo održati dinamične i kvalitetne koncerte, baš kako smo zamislili.

Kakva je Vaša konekcija s publikom u BiH?

- Fantastična, oduvijek je bilo tako. Od prvog dana i evo, hvala Bogu, traje još danas. Uvijek se na svojim koncertima maksimalno dajem i publika to naprosto prepoznaje, a to je nešto što publika u Bosni i Hercegovini posebno voli i cijeni. A ja volim vaš duh, tu se ljudi posebno vole proveseliti, pjevati, znaju uživati u svakom trenutku. Sarajevska je publika baš takva!

Postoje li mjesta koja obavezno posjećujete u Sarajevu?

- Naravno, imam svoju već standardnu rutu u Sarajevu, počevši od hotela, mjesta na kojima pijem kafu, ručam, večeram s prijateljima...Naravno, čim stignem u Sarajevo, volim odmah posjetiti Baščaršiju, kao svi turisti i volim ovdje kupovati sitnice koje uvijek ponesem svojima. Svi se uvijek obraduju poklonima iz Sarajeva i često me pitaju kada ćeš u Sarajevo da nam opet nešto doneseš. Dakle, odlazak na Baščaršiju je obavezan, ali i obilazak sarajevskih restorana, jer je hrana fantastična. A posebno volim navratiti u konobu „Luka“ i u „4 sobe gospođe Safije“. Volim uživati u dobrom društvu s dragim prijateljima kojih imam mnogo u Sarajevu.

Moralna načela

 Imate li neke poroke?

- Koliko znam, nemam.

 Šta je Vaš najveći strah?

- To je teško pitanje. Nemam specijalan strah. U svakom danu čovjek razmišlja da dan provede tako da nikoga ne povrijedi, ne uvrijedi, ne unesreći, da bude dobar roditelj....Da ne "fušari" u poslu, nego da bude čist pred sobom i pred Bogom. Nemam strah, nego svakodnevna razmišljanja na temu opravdavanja onoga što nam je svima povjereno, da budemo dobri ljudi, dobri roditelji.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.