BEOGRAD

Jelena na grob majke Divne donijela ogromnog bijelog labuda

Zbog svoje čiste bijele boje u mnogim djelovima svijeta labud je simbol svjetlosti, čistoće, nevinosti, ljubavi

A. Ka. / Telegraf.rs

3.3.2021

Jelena svake nedjelje donosi i mijenja cvijeće - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Jelena Karleuša sa porodicom je otišla na grob njene majke Divne Karleuše, na drugu godišnjicu smrti nekadašnje radio-voditeljke.

Mjesto gdje Divna počiva već dvije godine nije moglo da se vidi bez svježeg cvijeća, koje Jelena svake nedjelje donosi i mijenja. Na drugu godišnjicu smrti, spomenik je prekriven cvijećem, a najupečatljiviji je labud napravljen od njega, dok je pod njim ljubičasto srce, također napravljeno od cvijeća. Vidi se i veliko bijelo srce sa nekoliko crvenih ruža, te brojni buketi i korpe.

Inače, stari Sloveni vjerovali su da labud predstavlja dušu predaka, ali i božanske i demonske osobine. Zbog svoje čiste bijele boje u mnogim djelovima svijeta labud je simbol svjetlosti, čistoće, nevinosti, ljubavi.

U starom Egiptu, vjerovalo se da duše pokojnika labud odvodi na onaj svijet, dok je u rimskoj mitologiji labud smatran za svetu pticu i povezivan je sa Venerom, boginjom ljubavi.

Podsjetimo, Jelena je prije odlaska na groblje na Instagramu objavila majčinu nasmijanu fotografiju, ali tužnu poruku koju prenosimo u cjelosti.

- Samo zatvorim oči i tu si... Čujem ti glas i sve bude ok. Volim te, ne brini...

Divna je preminula 3. marta 2019. godine, oko 12:30 sati, u svom domu u Beogradu.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.