SAD

Prodaje se kuća u kojoj se ubio Kurt Kobejn

Prema službenom policijskom izvještaju, smrt je opisana ovako: "Samoubistvo sa samozadanom ranom od sačmarice u glavu"

Kobejn: Ubio se sa 27 godina. Arhiva

Avaz.ba

3.10.2019

Kuća u kojoj su živjeli Kurt Kobejn (Cobain) i Kortni Lav  (Courtney Love) prodaje se za 7,5 miliona dolara.

Par je u januaru 1994. godine za milion i po dolara kupio kuću u Sijetlu, gdje je živio vrlo kratko sa svojom kćerkom Frensis Bin Kobejn (Frances Bean Cobain) sve dok osnivač "Nirvane" na tom imanju 5. aprila iste godine nije počinio samoubistvo u 27. godini.

Kobejn se posljednjih godina svog života borio s ovisnošću o heroinu, bolestima i depresijom, slavom i slikom u javnosti, kao i sa pritiskom medija na njega i njegovu suprugu.

Kuća u kojoj su živjeli Kurt Kobejn i Kortni Lav, prodaje se za 7,5 miliona dolara.

Okolnosti njegove smrti postale su predmet fascinacije i rasprave. Od njihovog početka, s Kobejnom kao tekstopiscem, "Nirvana" je samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala više od 25 miliona albuma i više od 50 miliona u svijetu.

Ugledni muzički časopis "Rolling Stone" uvrstio je "Nirvanu" na 27. mjesto najvećih muzičkih umjetnika svih vremena, dok je Kurt proglašen za 12. najboljeg gitaristu svih vremena.

Kuća ima 8.000 kvadratnih metara i nalazi se na 0,74 hektara zemlje. Ima četiri spavaće sobe i četiri kupaonice s odvojenom garažom i potpornim zidom koji je naknadno izgrađen 1999. godine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.