SVJETSKA PREMIJERA

Ove godine je 25. izdanje SFF-a: ''Sin'' će otvoriti najveću filmsku smotru u regionu

Izuzetno smo sretni i ponosni, kazala Tanović

Tanović: Potpisuje režiju "Sina". Promo

Piše: N. Aj.

19.7.2019

Jubilarno, 25. izdanje Sarajevo Film Festivala (SFF) svečano će otvoriti svjetska premijera filma "Sin" bh. rediteljice Ines Tanović, koji će biti prikazan u takmičarskom programu – igrani film. 

Publika će ovaj film imati priliku gledati 16. avgusta istovremeno u Narodnom pozorištu Sarajevo i u Ljetnom kinu Raiffeisen.

"Sin" je koprodukcija BiH, Hrvatske, Rumunije, Slovenije i Crne Gore. Uloge u filmu ostvarili su Dino Bajrović, Snežana Bogdanović, Uliks Fehmiu, Emir Hadžihafizbegović, Lidija Kordić, Lazar Dragojević, Kemal Rizvanovic, Enes Kozličić, Ermin Bravo, Maja Izetbegović, Jernej Kogovšek, Izudin Bajrović, Admir Glamočak… 

- Izuzetno smo sretni i ponosni što će bh. film otvoriti ovogodišnji jubilarni festival. Naša želja je bila da premijera bude na SFF-u jer smatram da je to najbolja promocija i najbolji početak festivalskog života ovog filma - izjavila je Ines Tanović. 

Film je sniman prošle godine u septembru, a govori o međusobnim odnosima četveročlane porodice u Sarajevu, u kojoj je jedan od sinova usvojen.

Imali smo jako dugu i finansijsku i organizacijsku pripremu da se sve spremi za snimanje. Međutim, ekipa je bila sjajna. Imali smo veliki broj koproducenata - kazala je Tanović, između ostalog.

Upravo će ona, zajedno s glumačkom, autorskom i produkcijskom ekipom filma, publici Sarajevo Film Festivala predstaviti film. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.