USPJESI

Sarajka Naomi Druškić osvaja Holivud: Pijanistica ostvarila glavnu ulogu u filmu „Playing with Beethoven“

N. AJNADŽIĆ

14.7.2018

Prije nekoliko dana regionom je odjeknula vijest da je Sarajka Naomi Druškić odigrala glavnu ulogu u holivudskom filmu „Playing with Beethoven“ reditelja Džena Pejdža (Jenn Page). 

Prva ljubav

Vrsnoj devetnaestogodišnjoj pijanistici ovo je bilo prvo filmsko iskustvo. Klavir je njena prva ljubav, a nagrade je osvajala širom svijeta. Svirala je u nekim od najprestižnijih muzičkih dvorana kao što je „Carnegie Hall“ u Njujorku, „Kennedy Center“ u Vašingtonu, te brojnim drugim svjetskim gradovima.

Druškić je već sa 16 godina dobila umjetničku vizu za posebne talente u Americi. Ono što je posebno interesantno je to da je Naomi u filmu igrala upravo pijanisticu.

- S obzirom na to da voli glumu i da su joj neki od najboljih profesora glume u Holivudu potvrdili da je talent, okušala se u tome, uz moju podršku – kazala nam je Branka Druškić, Naomina majka.

 Večernji sati

Kaže da je kasting bio još u januaru prošle godine kada je Naomi odabrana da utjelovi Šarlot (Charlotte), pijanisticu koja Džošu (Josh) pomaže da poboljša šanse za osvajanje najvećeg takmičenja u životu.

- Pitali su je da li je spremna za taj izazov, s obzirom na to da nikada ranije nije bila na filmskim setovima. Ipak, na snimanjima joj je bilo sjajno. Jedno novo iskustvo za Naomi. Snimalo se od pet ujutro do kasnih večernjih sati. Mislim da je odradila sve kao pravi profesionalac – kaže ponosna Branka.

Osim toga, Naomi ima ponudu za još jedan film u kojem bi također glumila pijanisticu, ali o tome se još ne smije govoriti dok ne bude zvanično.

Glumačka ekipa 

„Playing with Beethoven“ je u postprodukciji te se očekuje da će ići na mnoge festivale u Americi. Arik Flojd (Aric Floyd) igra drugu glavnu ulogu u filmu. Osim toga, jednu od uloga dobila je i Šenon Elizabet (Shannon Elizabeth), koja je najpoznatija po ulogama u filmovima „Američka pita“ te „Mrak film“, ali i brojnim drugim filmskim i TV ostvarenjima.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.