USKORO NA MALIM EKRANIMA

Nikola Kojo se vraća u kultnu ulogu: "Nastavak Žikine dinastije"

Snimanje filma redovno nadzire Jovan Marković, kreator originalne serije, koji je aktivno uključen u produkciju novog dijela

Nikola Kojo. Foto: Ivan Dinić/Nova S

Dž. V.

prije 2 dana

U Beogradu je počelo snimanje nastavka kultne jugoslavenske komedije "Žikina dinastija". 

Novi film, nazvan "Povratak Žikine dinastije", režira Milan Konjević prema scenariju Milene Marković.

Nikola Kojo vraća se na ekran u ulozi Miše Pavlovića, koju je posljednji put tumačio prije više od 30 godina. U novom filmu, Miša se ponovo susreće sa svojim sinovima koje dugo nije vidio, budući da žive s Natašom u Moskvi. Kada sinovi, koji nose imena svojih pradjedova stignu u Srbiju, kreće nova uzbudljiva godina, ispunjena smijehom, avanturom i porodičnim vrijednostima. Pored Koje, uloge će ponoviti Vesna Čipčić kao Frau Elza i Vladimir Petrović kao Boba, dok producenti najavljuju još nekoliko iznenađenja.

Snimanje filma redovno nadzire Jovan Marković, kreator originalne serije, koji je aktivno uključen u produkciju novog dijela kao ko-producent i scenaristički konsultant. Scenarij je napisala njegova kćerka, Milena Marković.

Novi film će se fokusirati na praunuke legendarnih likova, a u ulogama novog Žike i Milana pojaviće se Nikola Brun i Gavrilo Ivanković. Poznata manekenka i voditeljica Danijela Dimitrovska odigraće jednu od glavnih uloga, što će joj biti prva filmska uloga.

U filmu će se naći i poznata glumačka imena poput Srđana Timarova, Mladena Sovilja, Jove Maksića, Milene Predić, Slobodana Bode Ninkovića, te mlade glumice Katarine Veljović, Tamare Radovanović i Mine Nenadović.

Snimanje se odvija na lokacijama u Beogradu, Pančevu i na Zlatiboru, a premijera filma planirana je za jesen 2025. godine.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.