VAŽAN PARTNER

Evo iza kojih projekata stoji BH Telecom na 30. izdanju SFF-a

"BH Telecom" koproducent je filma "Nakon ljeta" bh. oskarovca Danisa Tanovića čijom premijerom je zvaničnoni otvoren 30. SFF

BH Telecom: Važan partner SFF-a - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
Nerma Ajnadžić

23.8.2024

Kompanija "BH Telecom" jedan je od glavnih sponzora i tehnološki partner jubularnog 30. Sarajevo Film Festivala.

Proteklih godina investirala je oko 30 miliona KM u bh. kinematografiju, a mnoga ostvarenja prikazana su na SFF-u i pokupila su mnoge simpatije publike.

"BH Telecom" koproducent je filma "Nakon ljeta" bh. oskarovca Danisa Tanovića čijom premijerom je zvaničnoni otvoren 30. SFF.

Promovirana je i serija "Komar" Timura Makarevića, koja je nastala u produkciji BH Content Lab platforme. Kompanija je priredila i gala event za zvanice uoči pretpremijere ove serije.

Riječ je o seriji koja ima elemente naučne fantastike i misterija, a radnja se dešava u Srednjoj Bosni gdje pod misterioznim okolnostima nestaje autobus sa putnicima.

Organizirana je i dodjela nagrada "Srce Sarajeva" za TV, a strukovni žiri sastavljen od više od 500 filmskih profesionalaca iz regije, ove je godine nominovao osam serija u 14 kategorija. Dvije serije nastale iz produkcije BH Content Laba - "Znam kako dišeš" i "Princ iz Eleja" - odnijele su čak 10 nagrada čime je potvrđen njihov kvalitet.

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Premijerno je prikazan i film Srđana Vuletića "Gym", a BH Telecom, osim što je koproducent, bio je domaćin projekcije u Ljetnom kinu Coca-Cola.

Još jedna serija nastala u produkciji BH Content Lab platforme jeste i "Tender" čija nova sezona također je premijerno prikazana na 30. SFF.

Tu je i vrlo popularna serija "Kotlina" Danisa Tanovića i Amre Bakšić Čamo, čija prva sezona je osvojila publiku, a druga je prikazana na SFF-u.

“Kotlina” je kriminalistička mini serija od pet epizoda koja, koristeći istragu ubistva u Zemaljskom muzeju, uspijeva da dočara savremeno Sarajevo u kojem je okrutni sistem vrijednosti iz predratnog vremena u sudaru sa kapitalizmom današnjice. Serija je nastala u produkciji BH Content Lab platforme.

"BH Telecom" organizirao je i Masterclassove, a imao je i specijalni program uživo iz TV studija sa crvenog tepiha. Gosti su bila neka od najpoznatijih filmskih imena ovogodišnjeg SFF, domaći filmski umjetnici i poznate bh. ličnosti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.