PRIJEM BH TELECOMA

Prva domaća serija s elementima misterije: „Komar“ premijerno prikazan na 30. SFF-u

Serija gledaoce vraća u vrijeme SFRJ, tajnih službi, raznih eksperimenata i razvoja nuklearnih programa

S premijernog prikazivanja  - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4
N. Ajnadžić - Dž. Vilajet

19.8.2024

Vodeći ljudi Sarajevo Film Festivala prije četiri godine prepoznali su važnost i značaj serija te su u okviru Sarajevo Film Festivala, najveće filmske smotre u ovom dijelu Evrope, dodali i program Pretpremijere serija te uveli nagrade „Srce Sarajeva“ za one najbolje prema mišljenju struke.

Kompanija „BH Telecom“ u proteklom periodu investirala je oko 30 miliona KM za bh. kinematografiju te tako postali jedan od vodećih producenata u zemlji. Tako su nastali brojni sjajni filmovi i serije.

Jedna takva serija „Komar“ nastala je u produkciji BH Content Lab, a premijerno je prikazana na jubilarnom 30. izdanju SFF-a. „BH Telecom“ je za poslovne saradnike, filmske i kulturne radnike upriličio prijem na kojem je pretpremijerno prikazana epizoda „Komara“ – prve domaće serije s elementima misterije, čiji je kreator Timur Makarević.

Serija gledaoce vraća u vrijeme SFRJ, tajnih službi, raznih eksperimenata i razvoja nuklearnih programa. Ovo sjajno ostvarenje gledaoci će uskoro moći pratiti na kanalu MY TV na usluzi Moja TV.

U „Komaru“ igraju Lejla Hakalović, Pia Vrdoljak, Igor Skvarica, Nikola Pejaković, Lamija Salihović, Anastasija Dunjić, Issa Osmić, Uma Mujezinović, Arman Salihović, Feđa Štukan, Izudin Bajrović, Faketa Salihbegović-Avdagić, Saša Oručević, Dino Bajrović i Nedim Šuvalija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.