DRUGA DIMENZIJA

Mak Medović za "Avaz": Spriječio sam samoubistvo svog pratioca

Glumac i zvijezda TikToka iz Zvornika s adresom u Los Anđelesu

Medović: Uspjeh me iznenadio. Instagram

14.2.2023

Glumac Mirza Mak Medović, porijeklom iz Zvornika, a s adresom u Los Anđelesu, za kratko vrijeme postao je TikTok zvijezda, čiji je tok-šou sakupio više od pet miliona pregleda. Samo za „Avaz“ otkriva kako je došao na ideju pokrenuti ovaj projekt u kojem je otvorio svoju dušu i tako dotakao brojnu publiku.    

Dajem savjete

- Mnogi su mi rekli da imam interesantan glas, a ja uživam da pričam. Prijatelji su mi govorili da pokrenem tok-šou, da ljudima dajem savjete, podijelim svoju priču - rekao nam je Medović.

Glumac ističe da želi dokazati ljudima da u njemu ima više od samog izgleda te da teži ka tome da ga vide u nekoj drugoj dimenziji, s mnogo više suštine.


Medović: Igrao u nekoliko holivudskih projekata. Facebook

- Uspjeh me mnogo iznenadio, jer sve se desilo vrlo brzo, u roku od nekoliko mjeseci. Imam 62.000 pratilaca i više od pet miliona pregleda. Većinom pričam o svom iskustvu izbjeglice... Morao sam vrlo brzo odrasti. Ne želim da zvučim kao filozof, nego dajem svoje mišljenje, poput svog iskustva, ali ljudi uglavnom uživaju u mojim pričama, a i teme su vrlo različite. Najviše mi je značilo i dalo satisfakciju kada mi je jedna osoba komentirala da sam spriječio njeno samoubistvo, to zaista nisam očekivao i tada sam saznao da tu ima nešto više od mog glasa - istakao je glumac.   

Duže priče

Mak planira nastaviti raditi na koncepciji svog šoua te otkriva da će početi dovoditi i goste.

- Počeo sam poput velikih formata, napravio sam podcast na Spotifyu, Appleu i radijskim aplikacijama, gdje sada imam audioepizode od dvadesetak minuta. Mnogi su komentirali da žele duže priče, s više detalja – kazao je Mak.

Jedan je od rijetkih koji nisu zaboravili maternji jezik i kojim se odlično služi, uprkos tome što je skoro cijeli život u Americi. Za kraj kaže da će rodni Zvornik i Bosnu i Hercegovinu najvjerovatnije posjetiti ovog ljeta. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.