INOVATIVNI UREĐAJ

Polaroid Lab pretvara mobilne fotografije u analogne

Jedna od istaknutih karakteristika ovog uređaja je njegova jednostavnost.

Čuvar uspomena. Instagram

Z. K.

25.6.2024

Polaroid Lab je inovativni uređaj koji spaja praktičnost digitalne fotografije sa šarmom instant analognih fotografija.

 Tamna komora

U svojoj srži, Polaroid Lab funkcioniše kao minijaturna tamna komora. Korisnici jednostavno odaberu fotografiju sa svog pametnog telefona, postave ekran telefona nadole na platformu Polaroid Laba i pritisnu dugme za pokretanje procesa konverzije.

Lab projektuje digitalnu sliku na film, koristeći seriju ogledala i sočiva kako bi se fotografija vijerno reprodukovala. Rezultat je opipljiva Polaroid fotografija, sa klasičnim bijelim okvirom i vintage osjećajem koji je učinio Polaroid omiljenim brendom već decenijama.

Jedna od istaknutih karakteristika ovog uređaja je njegova jednostavnost. Za razliku od tradicionalnih instant kamera koje zahtjevaju da korisnici kadriraju i snimaju fotografije na licu mjesta, Lab omogućava pažljiv izbor i uređivanje slika unaprijed.

Ovo osigurava da se samo najbolje fotografije štampaju, smanjujući otpad i povećavajući zadovoljstvo konačnim ishodom. Pored toga, Polaroid aplikacija, kompatibilna sa iOS i Android uređajima, pruža niz alata za uređivanje i kreativne opcije, kao što su dodavanje teksta ili filtera slikama prije štampe.

Polaroid Lab nije samo za kreiranje prelijepih fotografija, također je namjenjen očuvanju uspomena na jedinstven i značajan način. U eri kada digitalne fotografije često ostaju zarobljene na ekranima, Lab nudi način da te uspomene ožive i dijele se u fizičkom formatu.

Trajne uspomene

Bilo da je riječ o porodičnom portretu, fotografiji sa odmora ili spontanom trenutku sa prijateljima, Polaroid Lab pretvara prolazne digitalne slike u trajne uspomene. Polaroid fotografije se mogu koristiti i za kreiranje prilagođenih foto-albuma, zidnih kolaža ili čak jedinstvenih čestitki.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.