GOTOVO ZA POLA SATA

Savršene pene s krompirom gotove za pola sata

Kada je tjestenina skuhana al’ dente, maknuti s plamena i po želji umiješati sir skamorza narezan na kockice

Pene s krompirom. Instagram / Pixnio

A. O.

prije 9 sati 9 minuta

​Danas vam za večeru predlažemo da napravite pene sa krompirom. Jelo je gotovo za pola sata.

Jelo je gotovo za pola sata.

Sastojci za četiri osobe:

320 g tjestenine tipa pene

500 g krompira

100 g čeri paradajza

1 crni luk

1 stabljika celera

1 mrkva

60 g slanine narezane na kockice

5 kašika maslinovog ulja

kora od parmezana

so, crni biber

100 g dimljenog sira skamorza.

Priprema:

Stabljiku celera, mrkvu i kapulu nasjeckati na kockice. Povrće i slaninu narezanu na kockice miješati u dubokoj posudi na malo maslinovog ulja. 

Kada povrće omekša, dodati čeri paradajz narezane na četvrtine i miješati dok ne ispari višak tekućine.

Krompire oguliti i narezati na kockice te ih dodati povrću. Začiniti solju i biberom, zaliti s nekliko čaša vode i kad zakuha ubaciti koru od sira.

Kuhati na laganoj vatri 25 minuta do pola sata. Potom ubaciti tjesteninu i prema potrebi dodati još vode.

Kada je tjestenina skuhana al’ dente, maknuti s plamena i po želji umiješati sir skamorza narezan na kockice, prenosi "NoviList".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.