Danas vam za večeru predlažemo da napravite pene sa krompirom. Jelo je gotovo za pola sata.
Jelo je gotovo za pola sata.
Sastojci za četiri osobe:
320 g tjestenine tipa pene
500 g krompira
100 g čeri paradajza
1 crni luk
1 stabljika celera
1 mrkva
60 g slanine narezane na kockice
5 kašika maslinovog ulja
kora od parmezana
so, crni biber
100 g dimljenog sira skamorza.
Priprema:
Stabljiku celera, mrkvu i kapulu nasjeckati na kockice. Povrće i slaninu narezanu na kockice miješati u dubokoj posudi na malo maslinovog ulja.
Kada povrće omekša, dodati čeri paradajz narezane na četvrtine i miješati dok ne ispari višak tekućine.
Krompire oguliti i narezati na kockice te ih dodati povrću. Začiniti solju i biberom, zaliti s nekliko čaša vode i kad zakuha ubaciti koru od sira.
Kuhati na laganoj vatri 25 minuta do pola sata. Potom ubaciti tjesteninu i prema potrebi dodati još vode.
Kada je tjestenina skuhana al’ dente, maknuti s plamena i po želji umiješati sir skamorza narezan na kockice, prenosi "NoviList".