RECEPT

Bulgur s paprikom: Ručak pun zdravlja

Isprobajte ga već danas i dopustite sebi uživanje u jednostavnom, ali veoma ukusnom jelu

Bulgur s paprikom. Podravka.net

I. P.

prije 5 sati 49 minuta

Bulgur, polukuhana i posebno obrađena žitarica, unosi raznolikost u našu prehranu svojim decentnim orašastim okusom i zlatnožutom bojom. Dodamo li mu maslinovo ulje, kim i dimljenu papriku, zatim luk, crvenu papriku i koncentrat paradajza za bogati okus i teksturu, dobit ćemo jednostavnu, ali zadivljujuće ukusnu kombinaciju.

Bulgur s paprikom je neodoljiva kombinacija jednostavnosti i okusa, idealna za lagani ručak ili večeru. Brzo se priprema i garantira užitak u svakom zalogaju.

Isprobajte ga već danas i dopustite sebi uživanje u jednostavnom, ali veoma ukusnom jelu!

Sastojci:

200 g bulgura

50 ml maslinovog ulja

1 kašičica kima

1 kašičica dimljene paprike

1 glavica luka

1 velika crvena paprika

3 kašike koncentrata paradajza

prstohvat soli i bibera

Priprema:

Na maslinovom ulju upržite luk pa kad požuti dodajte mu sitno nasjeckanu papriku, te dinstajte 10-ak minuta. Potom dodajte koncentrat paradajza, začine i bulgur, podlijte vodom i kuhajte 15-ak minuta uz miješanje dok se bulgur ne skuha. Poslužite toplo ili hladno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.