RECEPT

Idealno jelo za ljetne dane: Zapečeno povrće s jajima

Operite povrće i izrežite ga na kriške

Ukusno jelo. Facebook

Z. K.

19.8.2024

Sastojci: 2 veće tikvice, 3 paradajza, 2 paprike, so, biber, suhi začin, 70 g tvrdog bijelog sira, 50 g vrhnja za kuhanje, 2 jaja.

Priprema:

1. Operite povrće i izrežite ga na kriške. Poredajte u posudu za pečenje podmazanu uljem, redajući tikvicu, papriku i paradajz. Povrće pospite solju, biberom, suhim začinom i rendanim sirom.

2. U posebnoj posudi pomiješajte umućena jaja s mlijekom, dodajte vrhnje, a zatim i so i biber po ukusu. Sjedinite, prelijte povrće smjesom i pecite u rerni prethodno zagrijanoj na 200 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.