KUHAJTE S NAMA

Osvježavajuća salata s grilanim kukuruzom

Obavezno pripremite preljev

Zdravo i ukusno. Nourish and fete

Dž. R.

24.6.2024

Sastojci: 2 svježa klipa kukuruza šećerca, 1 kašičica soli, 5 kašika maslinovog ulja, 8 kašika soka od limete, ½ kašičice mljevenog kima, 1 avokado izrezan na kockice, 220 g cherry paradajza prepolovljene, 45 g crvenog luka, sitno nasjeckanog, 30 g korijandera, nasjeckanog, ¼ kašičice bibera.

Priprema:

1. Pripremite roštilj

Roštilj očistite i pripremite za izravno kuhanje na umjerenoj vatri, oko 180 stepeni.

2. Kukuruz premažite s 2 kašike maslinovog ulja i začinite s 1/2 kašičice soli. Pecite ga na izravnoj, srednje jakoj vatri, zatvorenog poklopca, dok se ne zažari i kukuruz ne omekša. To će trajati 10-15 minuta. Povremeno okrećite kukuruz. Kukuruz maknite s roštilja i ostavite da se malo ohladi. Izrežite zrna iz klipa i stavite u veliku posudu.

3. U zasebnoj zdjeli umutite preostalo maslinovo ulje, so, sok limete, kim i biber. Stavite sa strane.

4. Dodajte avokado, paradajz, luk i korijander u posudu s kukuruzom te prelijte preljevom. Nježno promiješajte. Poslužite odmah.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.