Sastojci
250 g špinata
2 čehna bijelog luka
6 kašika maslinovog ulja
100 g feta sira
4 komada pilećih prsa bez kosti
biber
so
Priprema
Bijeli luk usitnite te ga pirjajte sa špinatom na 2 kašike maslinovog ulja 10-15 minuta.
Pirjanom špinatu dodajte razmrvljeni feta sir i dobro promiješajte. Začinite s biberom prema okusu.
Pileća prsa oštrim nožem razrežite po dužini, ali ne do kraja – kao da želite napraviti jedan feliki filet. Prsa nadjenite smjesom sa špinatom i fetom, preklopite ih preko nadjeva i rubove spojite čačkalicama.
Nadjevene filete izvana začinite solju i biberom i svaki filet namažite 1 kašikom maslinovog ulja. Filete pecite s obje strane na gril tavi na umjerenoj vatri 10-15 minuta. Ili ih pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C 30 minuta.
Prije serviranja uklonite čačkalice.