SIMBOL ZAHVALNOSTI

Svečano otvoren memorijalni turnir pod nazivom "Miroslav Ćiro Blažević"

Inicijator turnira, Ivica Džambas, pokrenuo je ovu inicijativu kako bi odao počast Ćiri, čiji je trag ostao duboko u srcima navijača

Lidija Bradara, predsjednica Federacije BiH. Facebook

Dž. V.

prije 7 sati 44 minute

Danas je u Travniku svečano otvoren Prvi memorijalni malonogometni turnir posvećen legendarnom Miroslavu Ćiri Blaževiću, jednom od najznačajnijih sinova ovog kraja.

Turnir se održava na nedavno obnovljenom malonogometnom igralištu u dvorištu Katoličkog školskog centra (KŠC), koje će od sada nositi ime slavnog trenera.

Predsjednica Federacije BiH, Lidija Bradara, otvorila je turnir, naglasivši njegov značaj za Travnik i cijelu Središnju Bosnu. 

- Ovaj turnir, nazvan po Miroslavu Ćiri Blaževiću, simbolizira našu zahvalnost i sjećanje na trenera svih trenera. Zahvaljujemo Ivici Džambasu i KŠC-u Travnik što su omogućili da se ovaj događaj održi na terenu koji će nositi njegovo ime - rekla je Bradara.

Inicijator turnira, Ivica Džambas, pokrenuo je ovu inicijativu kako bi odao počast Ćiri, čiji je trag ostao duboko u srcima navijača. Projekt je podržao i don Željko Marić, rektor KŠC-a Travnik, omogućivši da se turnir održi na obnovljenom igralištu iza veličanstvenog centra.

Na turniru su se okupile ekipe iz cijele Bosne i Hercegovine, uključujući veterane zagrebačkog Dinama i ekipu Ćirinih sinova, predvođenu Miroslavom Blaževićem, sinom pokojnog Ćire. Ovaj događaj predstavlja poseban sportski i emotivni trenutak za Travnik, koji se s poštovanjem prisjeća svog velikog sportskog junaka, slaveći njegovu ostavštinu kroz ljubav prema nogometu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.