SARAJEVSKI ZOLOŠKI VRT

“Avaz” u posjeti Pionirskoj dolini: Pogledajte šta smo zabilježili

Kako smo napuštali zoološki vrt, osjetili smo da je ovaj izlet bio više od obične posjete

Pionirska dolina Sarajevo - Avaz
Pionirska dolina Sarajevo - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

prije 3 sata 25 minuta

Sunčano vrijeme danas je izmamilo Sarajlije i goste ovog grada na ulice kako bi prošetali ali i popili kafu u ugostiteljskim objektima, s obzirom na to da su neki još zadržali bašte.

Neki su odlučili da obiđu “Pionirsku dolinu”. Upravo tu se uputila ekipa “Avaza” te smo se uvjerili koliko su posjetioci, posebno oni najmlađi, uživali.

Mnoštvo roditelja odlučilo se odvesti djecu kako bi vidjeli neke od stanovnika “Pionirske doline”.

I naša ekipa se zaustavila kod kaveza s majmunima. Njihova razigranost privukla je pažnju svih posjetitelja, a smijeh i oduševljenje djece bili su neizostavni. Lavovi su ubjedljivo privukli najviše pažnje kod mališana koji su ih gledali s divljenjem, dok su odrasli slikali ove veličanstvene životinje.

U središtu zoološkog vrta nalazi se kafić gdje su većina odmarala i iskoristila priliku za osvježenjem, a u blizini su djeca se mogla zabavljati na ljuljačkama. Zvuci smijeha i veselog igranja uljepšali su dan.

I lisice su bile razigrane, a njihovo krzno presijavalo se na sunčanim zrakama.

Na kraju obilaska, naša ekipa se zaustavila i kod medvjeda. Njegova veličina i mirnoća fascinirali su sve. Ovaj susret bio je savršena završnica avanture. Kako smo napuštali zoološki vrt, osjetili smo da je ovaj izlet bio više od obične posjete, bili su to trenuci povezanosti s prirodom i životinjama.

Cijena ulaznice za odrasle je 5 KM, za djecu uzrasta od 5 do 15 godina je 2,50 KM, a za djecu ispod 5 godina je besplatno. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.