SJEDNICA SKS

Zastupnik u Skupštini KS ukazao na slučaj vršnjačkog nasilja

Navodno je taj učenik kasnije pokušao izvršiti suicid, rekao je Suljević

Samir Suljević: Riječ je o djetetu ratnog vojnog invalida. SCREEENSHOT

S. S.

6.7.2022

Na sjednici Skupštine Kantona Sarajevo zastupnik Samir Suljević je ukazao na slučaj vršnjačkog nasilja, koji se desio nedavno u jednoj srednjoj školi u Sarajevu.

Suljević je na sjednici Skupštine uputio zastupničko pitanje s ciljem dobijanja više informacija o navedenom slučaju.

- Kada su učenici prvo prijetili jednom učeniku, nakon čega su ga isprebijali, potom je isti završio u bolnici; navodno je taj učenik kasnije pokušao izvršiti suicid. Nakon što je o svemu obavještena i policija i rukuvodstvo škole, jedini odgovor koji je dobio otac tog djeteta bio je prijedlog da se isti prepiše u neku drugu školu. Moram da pitam da li je moguće da sistem ne može ništa uradili na ovakve pojave, te da je jedini prijedlog sistema da se žrtva prepiše u drugu školu, a počiniteljima se ne može ništa uraditi - ukazao je Suljević.

Poručio je da se radi o djetetu ratnog vojnog invalida, koji ima 90 postotni invaliditet, te uputio pitanje Ministarstvu osnovnog obrazovanja i nauke na čelu sa ministricom Naidom Hota Muminović, koji je stav ministarstva u ovom slučaju, ali resorna ministrica nije prisustvovala sjednici, pa se očekuje izjašnjenje u pisanoj formi.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.