POSJETE

Lijep je osjećaj ramazanske dane dijeliti sa prijateljima u domu

Studentska menza tokom iftara bila je mala da primi sve studente

F. MUSTAFIĆ

24.5.2018

Tarik Dedić iz Prusca jedan je od brojnih studenata koji ramazanske dane provodi u Studentskom domu u Nedžarićima. Daleko od svoje kuće i porodice, zajedno sa drugim studentima iz svih krajeva BiH ipak se raduje zajedničkim sehurima, iftarima, odlascima na teraviju... Naša ekipa jučer je za vrijeme iftara posjetila studente u Neđarićima, a na ulazu u kuhinju zatekla nas je velika gužva.


Briga o drugima


- Gužva je tokom svakog ramazana velika. Gotovo 80 posto studenata posti, a kada nestane mjesta u menzi, onda se iftari i u čitaonici. Posebna ramazanska atmosfera prenosi se i na studente koji ne poste. Tokom mubarek dana dolazi do izražaja briga o drugome – kaže Dedić.


Student pete godine Poljoprivredno-prehrambenog fakulteta Kenan Ožeković iz Cazina ukratko nam je opisao sve ljepote ramazanskih dana koji vladaju među studentima.


- Ovi iftari su nešto posebno. Na svakom mjestu osjeti se ljepota ramazana. U ponudi imamo zaista bogat jelovnik i svi su zadovoljni. Trudimo se da nam ništa ne nedostaje. Dane svetog mjeseca koje sam ovdje proveo pamtit ću dok sam živ – kaže nam Kenan te dodaje da je posebno lijep osjećaj ramazanske dane dijeliti sa prijateljima u domu.  


Lijep osjećaj


Dalila Rekić iz Sanskog Mosta treća je godina Prirodno-matematičkog fakulteta. Ovo je njen treći ramazan koji provodi u Studentskom domu.


- Iako mi, posebno tokom ramazana, nedostaje porodica, priznajem i da se lijepo osjećam i sa prijateljima i kolegama koje sam ovdje upoznala. Ima mnogo studenata, gužve su velike, ali to je i draž ramazana. Osim iftara organiziramo i sehure – kazala nam je Rekić.


 

Dedić, Rekić i Ožeković sa prijateljicom iščekiju iftar

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.