TRAGEDIJA U ZAGREBU

Detalji smrti direktora bolnice u Zagrebu: "Poginuo je pred očima kolega"

Ante Ćorušić je nakon pada udario glavom i na mjestu preminuo

Tragedija u Zagrebu. Igor Kralj/PIXSELL

N. H.

prije 6 sati 20 minuta

Direktor KBC-a Zagreb, Ante Ćorušić, poginuo je pri padu u bolnici u ponedjeljak prijepodne. Kako prenosi 24sata.hr, kolege su ga pokušale reanimirati nakon pada, ali, nažalost, nisu uspjeli. Ćorušić je poginuo u padu s požarnih stepenica.

Navodno je prije toga rekao da ide da kupi cigarete. Prodavnica se nalazi u prizemlju iste zgrade. On je nakon pada udario glavom i na mjestu preminuo.

- Stajao sam s kolegom blizu ulaza u KBC Zagreb. Čuli smo udarac. Otišli smo da vidimo šta se zbiva i vidjeli da su ljudi već izašli iz bolnice. Radilo se o direktoru Anti Ćorušiću. Došli su njegov zamjenik, glavna sestra, tim ljekara. Pokušali su da mu pomognu - izjavio je svjedok.

Kako je rekao svjedok, bilo je to kraj zgrade u kojoj je uprava, blizu ulaza u bolnicu iz smjera Kišpatićeve ulice. Rekao je kako su se okupili zaposleni bolnice i plakali. Došla je i policija da bi utvrdila kako je Ćorušić pao.

- Nama su prvo rekli da je neki čovjek umro. Poslije smo tek saznali da je direktor. U velikom smo šoku, poginuo je kolegama na oči - rekla je jedna od radnica bolnice.

O svemu se oglasio i ministar zdravstva Vili Beroš.

- Duboko smo potreseni preranim odlaskom našeg dragoga kolege Ante Ćorušića, koji će ostati zapamćen kao vrhunski ljekar - ginekolog, profesor na Medicinskom fakultetu, direktor KBC-a Zagreb, hrvatski branitelj i uvaženi član hrvatske i međunarodne naučne zajednice. U ovom teškom trenutku izražavam iskreno saučešće porodici i najbližima. Njegov karijerni put od ljekara porodične medicine do dugogodišnjeg direktora najvećega kliničkog bolničkog centra u Hrvatskoj obilježila je neiscrpna predanost ljekarskom pozivu, koji je trajao preko 40 godina. Antin plemeniti duh i domoljublje zauvijek će ostati u našim srcima, mislima i molitvama - rekao je Beroš.

Iz policije su kratko rekli kako trenutno sprovode uviđaj i utvrđuju sve okolnosti slučaja.

Premijer Hrvatske Andrej Plenković rekao je kako je "Ćorušić bio sjajan prijatelj".

- S velikom sam tugom primio vijest o iznenadnoj smrti Ante Ćorušića, uglednog ljekara i profesora, dugogodišnjeg direktora KBC-a Rebro, koji je dao veliki doprinos hrvatskom zdravstvenom sistemu. Porodici Ante Ćorušića i svim njegovim saradnicima izražavam duboko saučešće - poručio je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.