HRVATSKA

Stravična nesreća kod Novske: Dvoje mrtvih i 25 povrijeđenih u kombiju

Zatekli kombi koji je sletio odvodni kanal i udario u betonski most

Smrskani kombi. JP Novska

B. C.

prije 1 sat 59 minuta

Policija je objavila detalje teške prometne nesreće koja se sinoć dogodila kod Novske. Podsjetimo, dvije osobe su poginule, a 25 ih je ozlijeđeno, od čega devetero teško, u slijetanju kombija s migrantima noćas oko 1:15 na cesti kod Novske, piše Index.hr.

Policija je jutros objavila da je do nesreće došlo u mjestu Paklenica, a objavili su i kako je došlo do nesreće.

Kombi njemačkih nacionalnih oznaka 

Policijski službenici koji rade na poslovima suzbijanja krijumčarenja migranata i sprječavanja nezakonitih migracija su kod naplatne postaje Novska zamijetili kombi njemačkih nacionalnih oznaka koji je djelovao preopterećeno, stoji u priopćenju policije.

Kada je vozač kombija uočio policiju, povećao je brzinu te se nastavio kretati u smjeru Novske. Policijski službenici su se, zbog sumnje u krijumčarenje migranata, uputili za kombijem na sigurnoj udaljenosti, bez zvučnih i svjetlosnih signala, ne progoneći ga, objavila je policija.

Nakon sedam kilometara, dolaskom u mjesto Paklenica, zatekli su kombi koji je sletio s kolnika u odvodni kanal, gdje je udarilo u betonski most, nakon čega se bočno prevrnuo i udario u zid kuće i stup električne rasvjete, stoji u priopćenju.

Na mjestu događaja vozač i putnik su smrtno stradali, dok se ostalim osobama pruža liječnička pomoć u više zdravstvenih ustanova. Na mjestu događaja obavljen je očevid te slijedi utvrđivanje identiteta osoba koje su se nalazile u kombiju, objavila je policija.

Ozlijeđeni iz Turske, Sirije, Palestine i Iraka

Glasnogovornik bolnice Dr. Ivo Pedišić u Sisku rekao je da je tamo zaprimljeno šest pacijenata, a riječ je o državljanima Turske, Sirije, Palestine i Iraka. Tri su pacijenta s teškim i troje s lakim tjelesnim ozljedama. Jedan je pacijent operativno zbrinut, ostali pacijenti u bolnici u Sisku za sada su na promatranju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.