NAKON ZABRANE

Oglasio se Vulin: Konaković je preko izvjesnog Edina Forte spriječio da dođem u BiH

Ja sam danas trebao da budem tamo gdje se obilježava tragedija Srba, u Prebilovcima

Vulin. Facebook

El. T.

5.8.2024

Potpredsjedniku Vlade Srbije i bivšem šefu BIA-e Aleksandru Vulinu zabranjen je dolazak helikopterom u BiH, saznaje portal "Avaza".

- Ja sam danas trebao da budem tamo gdje se obilježava tragedija Srba, u Prebilovcima, i danas mi je Vlada Bosne i Hercegovine, Edin Forto, čovjek koji je, koliko čujem pod potpunom komandom gospodina Konakovića, a naravno da je za ovo imao saglasnost stranaca, ne zabranio nego uspio da spriječi da dođem da se poklonim sjenama poklanih Prebilovačana - izjavio je potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin gostujući u Nacionalnom dnevniku televizije Pink povodom zabrane vlasti Bosne i Hercegovine da prisustvuje otvaranju izložbene postavke "Prebilovci 1941" u tom mjestu.

Potpredsjednik Vulin je istakao da mu vlast BiH nije zabranila već mudro šutila do pola sata, sat pred let, a onda su rekli da u Ministarstvu izvjesnog Edina Forta nema niko da potpiše dozvolu za prelet jer su svi na moru, svi su na godišnjem odmoru. Oni su ne samo kukavice nego i podlaci, čak nisu smjeli ni da kažu da je zabranjeno nego nezvanično eto nema ko da potpiše, svi smo na moru. Možete li da zamislite da recimo ministar iz Izraela ide u Aušvic i da mu poljski ministar kaže - znate kolega na moru smo, ne možete da obiđete sjene Jevreja u Aušvicu" - reagovao je Vulin.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.