CRNA GORA

Danas saslušanje direktore ANB-a i Uprave policije u vezi pripreme atentata na Đukanovića

Kontrolno saslušanje inicirala je Demokratska partija socijalista

Milo Đukanović. Boris Pejović / Vijesti.me

N. H.

29.7.2024

Skupštinski Odbor za bezbjednost i odbranu Crne Gore saslušat će danas direktore Agencije za nacionalnu bezbjednost i Uprave policije, Borisa Milića i Zorana Brđanina, o postupanju sektora sigurnosti po obavještajnim saznanjima da se priprema atentat na bivšeg predsjednika države Mila Đukanovića, pišu crnogorske "Vijesti".

Kontrolno saslušanje inicirala je Demokratska partija socijalista (DPS) da bi se, kako su saopštili iz te stranke, uvjerili da nadležne sigurnosne službe rade sve na zaštiti života štićenih ličnosti.

Šef Kluba poslanika DPS-a Andrija Nikolić kazao je ranije na konferenciji za novinare da činjenica da Uprava policije nije bila informisana o operativnim saznanjima koja je imao ANB o tome da se priprema atentat na Đukanovića, govori o ozbiljnim propustima u sektoru sigurnosti.

Nikolić je kazao da takvo stanje može pogodovati onima koji planiraju izvršenje tog zločina.

- I to logično doprinosi unutrašnjem rastućem udaljavanju Crne Gore od NATO-a, ali i podrivanju unutrašnje bezbjednosti - dodao je Nikolić.

On je naglasio da je loša koordinacija u sistemu sigurnosti nedopustiva, dodajući da je neozbiljno da se povodom konfuzije na relaciji ANB – Uprava policije nisu oglasili ni premijer Milojko Spajić, ni ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

Sjednica Odbora će biti održana u zgradi Skupštine, u prostoriji za razmatranje materijala označenih stepenom tajnosti.

"Vijesti" su još 13. jula objavile da je Đukanović obavijestio crnogorske nadležne organe da je dobio informaciju da se na njega priprema atentat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.