KOMENTAR IZ PARIZA

Vučić o zabrani ulaska u Hrvatsku Mandiću, Bečiću i Kneževiću: Upali su u sopstvenu zamku

Hrvatska je prekjuče proglasila personama non grata Andriju Mandića, Aleksu Bečića i Milana Kneževića

Aleksandar Vučić. YouTube / Tanjug

N. Aj.

27.7.2024

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić kazao je danas da ne razumije to što su se svi ujedinili u zaštiti NDH (Nezavisna Država Hrvatska) i zaštiti ustaških zločina iz Drugog svjetskog rata i istakao da je Hrvatska upala u sopstvenu zamku pokazujući da ne pravi nikakvu razliku u odnosu na NDH i bilo koje druge hrvatske države koja je do sada postojala.

- Kako ne kažu počinili smo zločin, genocid nad tim Srbima i žao nam je. Ni Piculi ni drugima nimalo nije neprijatno što se pozivaju na pravni i politički kontinuitet iz NDH. Kako vam nije palo na pamet da su time što su ovim ljudima zabranili ulazak (Andriji Mandiću, Milanu Kneževiću i Aleksi Bečiću) upali u sopstvenu zamku i pokazali da nikakvu razliku ne prave u odnosu na NDH i bilo koju drugu hrvatsku državu koja je postojala - rekao je Vučić novinarima u Parizu, prenosi agencija Tanjug.

Komentirajući izjave bivšeg hrvatskog europarlamentarca Tonina Picule, Vučić je rekao da on sada traži posao, odnosno koga će da reketira nakon što ga napadne.

- Moj uticaj raste, Tonino Picula ne može da spava. Moj uticaj će još da raste i on treba da se sekira - rekao je Vučić.

Picula je jučer rekao da će Crna Gora će imati problema na svom putu prema članstvu u Evropskoj uniji (EU) te da su šef crnogorskog parlamenta Andrija Mandić i lider Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević proaktivni u približavanju politici ruskog predsjednika Vladimira Putina i Vučića.

Hrvatska je prekjuče proglasila personama non grata šefa crnogorskog parlamenta Andriju Mandića, potpredsjednika Vlade Aleksu Bečića i lidera Demokratske narodne partije (DNP) Milana Kneževića zbog "sistemskog djelovanja na narušavanju dobrosusjedskih odnosa s Republikom Hrvatskom i kontinuiranog zloupotrebljavanja Republike Hrvatske u unutrašnje političke svrhe", aludirajući time na odluku Skupštine Crne Gore da usvoji krajem juna Rezoluciju o genocidu u Jasenovcu i logorima Dahau i Mauthauzen.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.