PODGORICA

Podignuta optužnica protiv šest osoba zbog šverca 2,5 tone kokaina

Drogu krijumčarilili mosrskim putem od Belgije do Australije te od Jušne Amerike do Španije

Razbijena narkobanda. Facebook

AntenaM

25.6.2024

Specijalno državno tužilaštvo je Specijalnom odjeljenju za suđenje za krivična djela organizovanog kriminala, korupcije, terorizma i ratnih zločina Višeg suda u Podgorici, predalo optužnicu protiv M.B., Z.K., N.N., R.V., N.B. i Z.D. zbog sumnje da su švercovali 2,5 tona kokaina i 59 kilograma metamfetamina, saopštio je specijalni tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić.

Pripadnici kriminalne organizacije

Oni se sumnjiče za krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

- Osnovano se sumnja da su, kao pripadnici kriminalne organizacije, ostvarujući kriminalni plan, krijumčarili radi prodaje 150 kilograma kokaina i 59 kilograma metamfetamina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od septembra do decembra 2020. godine- pojasnio je Radonjić.

Istom optužnicom se stavlja na teret M.B. i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja 380 kilograma kokaina, morskim putem, preko Sjevernog mora do Švedske, u maju 2020. godine, okrivljenima M.B. i Z.K., krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 1.834 kilograma kokaina, od Južne Amerike do Španije, u periodu od kraja januara do druge polovine februara 2021. godine.

Traži se produženje pritvora

- Okrivljenima M.B. i N.B. se stavlja na teret i krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga, zbog krijumčarenja radi prodaje 199 kilograma kokaina, morskim putem, od Belgije do blizu Australije, u periodu od kraja januara do sredine marta 2021. godine- istakao je Radonjić.

U optužnici je predloženo da se okrivljenima produži pritvor.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.