NISU JOJ OPROSTILI

Video / Novinarka u Srbiji zbog bizarne greške dobila otkaz, oglasio se sindikat

Apsolutno. To nije greška, to je nemar, rekao je direktor RTV Vojvodina

Novinarka Zorana Nikoletić. Screenshot

E. Ć.

24.6.2024

Novinarka Zorana Nikoletić je u Dnevniku RTV-a, koji se emitovao 17. juna, započela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan, ali je u pola rečenice zastala i izgovorila: "Jao Bože". 

Voditeljica je odjavila ovu informativnu emisiju, a mlada novinarka dobila je otkaz, prenosi Vreme.

Goran Karadžić, generalni direktor RTV Vojvodina, izjavio je za "Danas“ da je greška mlade novinarke dovoljna za otkaz.

- Apsolutno. To nije greška, to je nemar - poručio je Karadžić.

Reakcija sindikata

Sindikati se ne slažu sa ovakvim stavom direktora i javno su pitali menadžment RTV-a da li bi kazna za mladu novinarku bila "tako oštra“ da je imala potpisan ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

- Ovako još jednom svjedočimo tome koliko su obespravljeni zaposleni iz kategorije rada van radnog odnosa, a koji su na RTV-u uglavnom angažovani na osnovu ugovora o privremenim i povremenim poslovima i ugovora o djelu. Poslodavac može lako raskinuti te vrste ugovora, a problem je u zloupotrebi zakona - naveli su sindikati.

Šta se zapravo desilo

U Dnevniku koji se emitovao 17. juna u 17 sati na RTV-u, u dijelu sa vremenskom prognozom, emitovan je očito pogrešan prilog koji ne bi smio da završi u programu.

Novinarka je počela prognozu vremena u Srbiji za naredni dan, ali je u pola rečenice zastala i izgovorila: "Jao Bože“. Prilog je nakon toga završen, a voditeljica Dnevnika RTV-a je odjavila ovu informativnu emisiju.

Greške kakve se dešavaju na televizijama. Isprave se i snimi se ponovo. Ali, ovdje je očigledno pogrešan prilog otišao u emisiju, za šta je okrivljena samo mlada novinarka koja je na ovoj televiziji svega dvije godine, navodi Vreme.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.