CRNA GORA

Nakon saslušanja Kneževića u SDT-u, njegov advokat: Tražili mu da govori o drugim slučajevima, odbio je

Knežević je saslušan u prisustvu sudije Višeg suda, ali pred tužiocem iz SDT-a

Privođenje Kneževića. CdM

S. S.

30.5.2024

Predsjednik Atlas grupe Duško Knežević saslušan je danas u Specijalnom državnom tužilaštvu Crne Gore (SDT).

Knežević je saslušan u prisustvu sudije Višeg suda, ali pred tužiocem iz SDT-a. Podsjetimo, Knežević je izručen 30. aprila Crnoj Gori iz Velike Britanije, piše AntenaM.

Protiv njega se vodi više krivičnih postupaka u našoj državi, zbog sumnje da je počinio krivična djela zloupotreba položaja u privrednom poslovanju putem potstrekavanja, zloupotreba ovlašćenja u privredi putem potstrekavanja, stvaranje kriminalne organizacije i pranje novca.

Bez političkih izjava

Advokat Kneževića Tobi Kedman kazao je na večerašnjoj konferenciji za novinare da je zabrinut zbog načina na koji se njegov slučaj vodi.

- Ovo je drugi put kada sam spriječen da se sretnem sa Kneževićem kao njegov advokat. To se desilo i prošli put, i sada iako sam obavijestio Ministarstvo pravde. Neću davati nikakve političke izjave - kazao je Kedman na konferenciji za medije u Podgorici.

Poručio je da je zabrinut zbog načina na koji je Knežević pritvoren u Crnoj Gori.

- Izražavam određenu zabrinutost jer smatramo da je Vlada Crne Gore uskratila londonskim sudovima da znaju kakva je situacija u Crnoj Gori. Pitanje je da li bi engleski sudovi dozvolili izručenje da su znali u kakvom će stanju Knežević biti zadržan u Crnoj Gori - istakao je advokat.

Nije govorio o drugim slučajevima

Kedman dodaje da je na saslušanju u Višem sudu danas od Kneževića zatraženo od strane SDT da govori o drugim stvarima a ne o optužbama koje mu se stavljaju na teret.

- Knežević je komentarisao neke slučajeve, ali je odbio da govori o bilo kojim pitanjima o bilo kojim drugim slučajevima u kojima se traži njegova saradnja - rekao je advokat.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.