ZAGREB

Federalna ministrica Katić u posjeti Končar grupi

Predsjednik Uprave Končar grupe Gordan Kolak predstavio je ministrici aktivnosti Končara na području proizvodnje i modernizacije vozova, tramvaja...

Slikano tokom posjete. FMPIK

FENA

2.12.2023

Federalna ministrica prometa i komunikacija Andrijana Katić boravila je danas u posjeti Končar grupi u Zagrebu.

Predsjednik Uprave Končar grupe Gordan Kolak predstavio je ministrici aktivnosti Končara na području proizvodnje i modernizacije vozova, tramvaja i drugih tračnih električnih vozila te održavanja željezničke infrastrukture.

Prilikom obilaska proizvodnih pogona i servisnog dijela društva, gdje je na servisu voz koji je proizveden u Končaru za potrebe Željeznica Federacije Bosne i Hercegovine, praktično je predstavljen proces proizvodnje i održavanja, navodi se u saopćenju Federalnog ministarstva prometa i komunikacija.

Na sastanku su sudjelovali i Alen Gospočić, državni tajnik u Ministarstvu prometa, mora i infrastrukture, koji je istakao dobru i konkretnu saradnju dva ministarstva na realizaciji zajedničkih projekata.

Prilika je ovo bila za razmjenu iskustava i evaluacije dosadašnje saradnje te mogućnosti unapređenja na zadovoljstvo korisnika usluga Željeznica Federacije BiH.

Ministrica Katić izrazila je zadovoljstvo dosadašnjom saradnjom, kako dva ministarstva, tako i JP Željeznice FBiH i Končara, te je podržala moguću saradnju na polju digitalizacije u telekomunikacijskom sektoru.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.