NA SJEVERU ZEMLJE

Kosovska policija otkrila bazu naoružanja u Zvečanu

Pored kosovskih bezbjednosnih institucija, na licu mjesta bili i predstavnici KFOR-a

Kosovska policija otkrila bazu naoružanja. Anadolija

H. J. I.

5.9.2023

Kosovska policija danas je u jednoj kući u Zvečanu, na sjeveru Kosova, otkrila veliki količinu oružja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Kosova Dželjalj Svečlja (Xhelal Svecla), prenosi Anadolu.

Svečlja je naveo da je Kosovska policija, zajedno sa obavještajnim institucijama, nakon identifikacije, izvršila upad u bazu naoružanja na sjeveru Kosova, u Zvečanu.

Kuća korištena za distribuciju oružja

- Ova kuća je korištena za prikupljanje i distribuciju oružja za srbijanske kriminalne grupe. Do sada je otkrivena velika količina oružja, uključujući automatsko oružje, patrone, ručne bombe i eksploziv - napisao je Svečlja na Facebooku.

Dodao je da su pored kosovskih bezbjednosnih institucija, na licu mjesta bili i predstavnici KFOR-a.

Kosovski ministar je istakao da već dvije decenije sjever Kosova živi ilegalno, u nenormalnom poretku, gdje su se sklonile zločinačke organizacije i kriminalci koje finansira Beograd.

Uznemirujuća situacija

- Krijumčarenje, ilegalan ulazak robe i oružja na Kosovo, stvorio je uznemirujuću situaciju za naše građane na sjeveru, koji su suočeni sa moći kriminalaca živjeli pod stalnim ucjenama i pritiscima. Mi smo kao Vlada u posljednje dvije godine otkrili i blokirali ilegalne rute šverca - naveo je Svečlja.

Poručio je da se sjever “korak po korak kreće ka normalnosti”.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.