KOLAPS U SAOBRAĆAJU

Snijeg napravio haos u Zapadnoj Srbiji: Na desetine zaglavljenih vozila i udesa

Na dijelovima puta gdje imaju tri trake, zbog otežanih uslova vožnje saobraćaj se odvija samo u dvije trake

Zlatiborski put. Facebook

S. S.

27.2.2023

Februarski snijeg iznenadio je putare, a na Zlatiborskom putu u Srbiji došlo je do kolapsa, 10 centimetara snijega napadalo je na kolovozu.

Snježna mećava napravila kolaps na magistrali preko Zlatibora do Nove Varoši, vozačima se savjetuje dodatan oprez. Sniježne padavine uz pratnju jakog vjetra sa sobom su donijele velike nedaće vozačima, ali i mještanima udaljenih planinskih sela.

Sletanja vozila s puta

Tokom dana na magistralnom putu od Prijepolja do Užica, najkritičnije dionice puta bile su Kokin Brod - Borova Glava i Nova Varoš - Bistrica. U blizini Bistrice, tokom popodnevnih sati, jedno vozilo sletjelo je sa puta, a slična situacija bila je i u selu Draglica, gdje su se dva vozila sudarila sa šleperom.

Na dijelovima puta gdje imaju tri trake, zbog otežanih uslova vožnje saobraćaj se odvija samo u dvije trake.

- Haos je na putu, pored magistrale ima sigurno 15, a na kolovozu 10 centimetara snijega. Zastoji su svaki čas, a snijeg neprestano pada. Velika je gužva na putu, prvenstveno zbog turusta koji se nakon vikenda vraćaju sa Zlatibora - rekao je sagovornik Telegrafa koji putuje za Prijepolje.

Desetine zaglavljenih kamiona

Na prevojima podno Murtenice ostalo je na desetine zaglavljenih kamiona i toliko udesa, a vozači i mještani krive putare zbog neprohodnosti puta.

- Situacija je teška i jedva je prohodno, pojačali smo tešku mehanizaciju, ali nam predstavlja problem što snijeg i dalje intezivno pada. Kamionima je zabrana za sve putne pravce - rekli su iz Puteva Užice.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.