POTPREDSJEDNICA STRANKE

DPS: Odbačena krivična prijava protiv Sanje Damjanović

Ovaj sraman, kao i stotine drugih političkih progona naučnika i nastavnika širom Crne Gore, koje je sprovodilo ministarstvo Vesne Bratić, završio se pred licem pravde onako kako je bilo jedino moguće

DPS: Uvjereni smo da će uskoro doći vrijeme odgovornosti, i da će pravda zakucati i na vrata Vesne Bratić. DPS

Avaz.ba

14.9.2022

Demokratska partija socijalista (DPS) saopćila je da je odbačena krivična prijava protiv potpredsjednice te stranke Sanje Damjanović.

Podsjetimo, tadašnja Vlada, na čelu sa Zdravkom Krivokapićem, u junu 2021. podnijela je krivičnu prijavu protiv bivše ministarke nauke Sanje Damjanović, nekadašnje sekretarke Smiljane Prelević i NN osobe zaposlene u tom resoru, zbog sumnje da su navodno oštetile državni budžet za više hiljada eura tokom organizacije dvodnevnog skupa Međunarodnog instituta za održive tehnologije jugoistočne Evrope (SEEIIST).

- Godinu i po dana od kada je 42. Vlada pokrenula politički progon ugledne svjetske naučnice i naše potpredsjednice Sanje Damjanović, samo zato što se kandidovala na nikšićkim izborima, sramna krivična prijava protiv nje je i zvanično odbačena.

Tadašnja ministarka Vesna Bratić i državna sekretarka Kadović su u svom revanšističkom transu smatrale da im je sve dozvoljeno, pa i zloupotreba pravnih instrumenata i pokušaj lične diskreditacije naučnice CERN-a i njemačkog GSI-a.

Ovaj sraman, kao i stotine drugih političkih progona naučnika i nastavnika širom Crne Gore, koje je sprovodilo ministarstvo Vesne Bratić, završio se pred licem pravde onako kako je bilo jedino moguće. Uvjereni smo da će uskoro doći vrijeme odgovornosti, i da će pravda zakucati i na vrata Vesne Bratić i svih onih čiji je revanšizam u svakom pogledu skupo koštao Crnu Goru - saopćeno je iz DPS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.