CRNA GORA

Đukanović sa Fon der Lajen: Region prolazi nova iskušenja, koja provociraju stabilnost zapadnog Balkana

Da je veoma važno da se posjeta događa u trenutku kada region prolazi nova iskušenja, koja provociraju dosadašnji nivo stabilnosti zapadnog Valkana, rekao je Đukanović

Ursula for der Lajen i Milo Đukanović. Antena M

A. Ka. / Antena M

29.9.2021

Predsjednik Crne Gore Milo Đukanović sastao se danas u Podgorici sa predsjednicom Evropske komisije Ursulom fon der Lajen (Leyen) tokom njene posjete Crnoj Gori.

Nakon razgovora, na konferenciji za medije, Đukanović je kazao da je veoma zahvalan fon der Lajen na posjeti koju shavatju kao podršku ZB.

- Iskoristio sam priliku da joj ukažem na neke realne političke procese koji se događaju u Crnoj Gori i regionu. Da je veoma važno da se posjeta događa u trenutku kada region prolazi nova iskušenja, koja provociraju dosadašnji nivo stabilnosti zapadnog Balkana. Kao što znate o tome često govorim, živimo jedno vrijeme u kojem je stabilnost zapadnog Balkana na iskušenju zbog geopolitičkih interesa koji su suprotstavljeni EU interesima. Interes je da se osujeti evropska integracija zapadnog Balkana i ukazao sam na našu istrajnost na evropskom putu", kazao je Đukanović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.