HEROJI U PRVOM PLANU

Veliko srce u teškim trenucima: Bračni par iz Velike Kladuše poklanja kuću i zemljište za unesrećene u poplavama

Nakon što su mnogi ostali bez domova u razornim poplavama, bračni par Tabaković je odlučio olakšati ove vrlo teške trenutke

Kuća i zemljište na poklon unesrećnim u poplavama. Facebook

N. H.

prije 2 sata 19 minuta

Nekoliko dana nakon stravičnih poplava koje su pogodile Bosnu i Hercegovinu još uvijek se sve vraća u normalu. Teško je to postići. Materijalna šteta je van svih razmjera, a o ljudskim je tek posebno teško govoriti. Mnogi su ostali bez majki i očeva, baka i deda, sestara i braće, djece. 

Međutim, kako to inače biva, sva patnja, tuga ima i svoju protureakciju, a Bosanci i Hercegovci, kako su mnogo puta to pokazali do sada, su u tome najbolji. 

Posebno kada dođe situacija kao što je došla sada, pa je na vidjelo isplivalo mnogo emotivnih priča. 

Jedna dolazi iz Velike Kladuše i od velikog srca supružnika Rifeta i Damire Tabaković.

Nakon što su mnogi ostali bez domova u razornim poplavama, bračni par Tabaković je odlučio olakšati ove vrlo teške trenutke, pa makar i za jednu porodicu. A zna se da je to i više nego što je dovoljno. 

Naime, oni su ponudili da poklone kuću i oko sedam duluma zemlje za porodicu koja je ugrožena u poplavi. 

Kako je navela Damira Tabaković, ako se neko želi preseliti, oni su spremni pomoći i pokloniti da novi vlasnik bude "jedan kroz jedan" miran u narednom periodu. 

Sjajne geste su vidljive svaki dan, pa čak i u ovim nemjerljivo teškim trenucima. Nekad je potrebno samo otvoriti oči i odlučiti biti dobra osoba, pa možda kad i vama nije najbolji dan.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.