PREKOKRET U ISTRAZI

Izvještaj Zoranovog mobilnog operatera će odrediti je li on ubica?

Jelenin telefon posljednji put je registrovan u 16:56, u baznoj stanici u kojoj je Zoranov registrovan u 17:04 sati

Da li je Jelenu ubio ljubomorni suprug?. Ilustracija

A. K.

29.3.2021

Izvještaj mobilnog operatera čiji je korisnik bio Zoran Marjanović u vrijeme ubistva supruge Jelene, pjevačice "Granda", na nasipu u Borči 2. aprila 2016. godine, mogao bi da baci novo svjetlo na rasvetljavanje zločina.

 Navodi se da Marjanović nije fizički isključio svoj telefon, kako je to zabilježeno u zaključku sudskog vještaka. 

U izvještaju koji je stigao u Viši sud u Beogradu se navodi da bi logovanje, odnosno ponovno uključivanje namjerno isključenog aparata bilo zabilježeno na mreži, piše Kurir.rs.

Podsjetimo, sudski vještak Dragoljub Vasiljević je tada izjavio da je Zoranov telefon bio isključen 25 minuta i da on ne zna gdje se u to vrijeme optuženi Zoran Marjanović nalazio, ali da smatra da je bilo neminovno da se on i supruga sretnu između 16:57 i 17:04 sati, što je prema optužnici vrijeme ubistva pjevačice.

- Pretpostavljam da je telefon bio isključen jer postoji praćenje i telefona ubijene Jelene, što znači da je sistem dobro funkcionisao. Jelenin telefon posljednji put je registrovan u 16:56, u baznoj stanici u kojoj je Zoranov registrovan u 17:04 sati. Na osnovu toga, uzimajući u obzir pozicije okrivljenog i ubijene, kao i signale njihovih telefona u baznim stanicama, njihov susret je bio neizbježan na nasipu između 16:57 i 17:04 - rekao je ranije pred sudom vještak Vasiljević.

Odbrana Zorana Marjanovića imala je brojne primjedbe na ovakav nalaz vještaka, a na sljedećem suđenju, koje je zakazano za 8. april, pitanja i primjedbe na nalaz vještaka trebalo bi usmeno da izloži odbrana, kao i stručni sajvetnik koji je angažovan.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.